RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Millioner af borgerlige fejrer den internationale dril-en-socialist-dag

RokokoPosten

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For mere end 130. gang i træk fejrer borgerlige verden over 1. maj. Det sker med festlige erklæringer om, at deres politiske modstandere slet ikke er rigtige arbejdere, burde få sig et job og i øvrigt rydde op efter sig selv.

Det er et årligt ritual. Den første maj, når foråret for alvor melder sin ankomst, samles millioner af borgerlige på sociale medier for at skrive grimme ting om socialister. Den 23-årige ungkonservative Kasper Madsen fortæller, at det for ham er en helt særlig dag på året.

»Det er en måde at markere fællesskab på. Sidste år fik jeg eksempelvis næsten 500 likes på en opdatering om, at jeg ikke kunne drømme om at sætte mine ben i Fælledparken på denne dag.  Folk, som jeg ellers ikke har talt med i årevis, blander sig i debatten og siger grimme ting om socialister på netop denne dag.«

Kasper fortæller, at borgerlige denne dag oplever en helt særlig følelse af samhørighed og sammenhold.

»Det er bare noget helt særligt, når man møder alle sine venner i en tråd på Konservativ Ungdoms side og bliver enige om, at der faktisk ikke er én eneste rigtig arbejder til stede ved venstre­fløjens demonstrationer, fordi de alle er blevet borgerlige og har fast arbejde,« siger han.

Også på uddannelsen for unge liberale, CEPOS Akademi, er 1. maj en af årets helt store festdage, fortæller CEPOS’ direktør, Martin Ågerup.

»Vi plejer at samles, både nye og gamle elever, for at tisse på en buste af Louis Pio og danse rundt om et billede af Ayn Rand, mens vi drikker Chartreuse og demonstrativt undlader at synge Internationale, såvel ironisk som uironisk,« siger han og fortæller, at man derefter i samlet flok skriver indlæg om, at det er for galt, at parker overalt i landet ligner lossepladser sidst på dagen.

Det er dog ikke alle, der betragter 1. maj som en festdag. Nogle socialister mener nemlig, at fejringen er en hul og meningsløs manifestation, som for længst har overlevet sig selv.

»I gamle dage var der måske et behov for at mobbe os, men helt ærligt. Vi skriver 2017, og selv Enhedslisten har afsværget revolutionen, mens Pelle Dragsted slår til lyd for, at man skal være solidarisk med selvstændige erhvervsdrivende. Det virker fuldstændig ude af trit med tidsånden at bruge en hel dag på at fejre modstand mod antikapitalismen,« siger Jonas Markussen, der er 21 år gammel og medlem af Socialistisk Ungdomsfront.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten