RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Massive protester mod plan om rundt tårn i København (fra arkivet, 1635)

Foto: Madhurantakam, Wikipedia Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Ifølge beboere vil det nye tårn, som kong Christian IV planlægger i midten af København, ødelægge byens skyline, skygge for solen og skræmme turister væk.

Et 42 meter højt tårn midt på Købmagergade, der kan bruges til at observere stjerner og andre himmellegemer med. Det er den ambitiøse plan, som Christian IV for nylig har lanceret i samarbejde med hof-astronomen Christian Longomontanus.

Men et enormt observationstårn midt i byen er dog ikke noget, som huer de lokale, hvoraf mange kraftigt har protesteret.

»Majestæten har fuldstændig undladt at inddrage undersåtterne i en inkluderende dialog om processen inden beslutningen blev truffet,« siger Povl Skomager, der er talsmand for gruppen »Kiøbenhavnere mod Overflødige Taarne«.

»Det er et stort problem, eftersom tårnet vil komme til at kaste skygge over store dele af indre by og føre til omfattende anlægsarbejde på en af byens mest centrale gader i årevis, ja endda måske årtier,« fortsætter han.

Københavns borgmester, Reinholt Hansen, er også stærkt skeptisk over for planen.

»Rigtigt mange turister kommer til København fra både provinsen og udlandet for at opleve blandt andet det unikke, gamle bymiljø omkring Købmagergade, og jeg tror helt ærligt ikke, at de vil være særlig begejstrede for at få oplevelsen ødelagt af et gigantisk, hypermoderne tårn, som overhovedet ikke passer ind i omgivelserne, bare fordi kongen har fået lyst til at kigge på stjerner,« forklarer han.

Foreningen »Nej til hestekræfter« finder det stærkt problematisk, at det planlagte tårn skal indrettes, så hestevogne kan transportere redskaber op i tårnet.

»Ved at udelade et design med trapper vil flere hundrede københavnske arbejdsmænd gå glip af oplagte muligheder for et ærligt arbejde,« siger talsmand Jens Madsen, der også fortæller, at flere vejrkyndige har udtrykt frygt for, at vindstød gennem en snoet opgang kan skabe tornadoer.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at indhente en kommentar til protesterne fra majestæten. En anonym kilde ved hoffet siger dog, at kongen overvejer, om han skal inkludere de protesterende beboere i en konstruktiv fremadrettet proces om tårnet eller lade dem radbrække og lægge på hjul og stejle.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten