RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Martin Henriksen: Nu skal muslimske piger på Tinder

RokokoPosten: Den patriarkalske og kvindeundertrykkende kultur i muslimske miljøer skal have modspil fra friske, unge piger, der er klar på at swipe til højre, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører.

Martin Henriksen (DF) slår fast, at det nu er på tide for muslimske piger at komme på dating-appen Tinder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Hej, lækre fyre, jeg hedder Ilham og er frisk på lidt af hvert. Kan lide gåture i parken, shawarma, mojitos og romantiske mænd. Danskere, arabere, somaliere, swipe alle til højre, inshallah!«

Sådan forestiller Martin Henriksen (DF) sig, at en profiltekst fra en ung kvinde med muslimsk baggrund kunne se ud, hvis flere af dem begyndte at bruge dating-app’en Tinder. Og det bør de gøre for at hjælpe integrationen på vej.

»Jeg har ladet mig fortælle, at langt de fleste piger på Tinder er etnisk danske, lyshårede og med danske navne som Anne, Sofie, Ditte og hende der Stephanie, som ikke engang gad at … Nå, men det er i hvert fald et problem, at muslimske piger ikke interagerer med det danske samfund som alle andre på deres alder,« siger integrationsordføreren og uddyber, at manglen på muslimske Tinder-kvinder tyder på en patriarkalsk kultur i disse miljøer:

»Vi ved jo, at fædrene holder pigerne hjemme og ikke giver dem lov til at have kærester. Så er det da klart, at de heller ikke må have Tinder-profiler, som deres voldelige fætre og brødre kan opdage. Der skal vi som samfund sige klart og tydeligt: Vi vil ikke tolerere, at smukke, unge kvinder ikke får lov at vise sig frem på Tinder.«

Martin Henriksen har endnu ikke besluttet, om medlemskab af Tinder skal være obligatorisk for ugifte kvinder med muslimsk baggrund. I første omgang handler det om at sende et signal.

»Hvor er vi henne, hvis vi i et frit, demokratisk og frisindet land som Danmark ikke må se disse tiltalende unge Fatima’er og Iman’er og Nafisa’er? Hvis ikke vi må se billeder af dem ved stranden eller i en stram top eller måske i gang med at … Nå, jeg synes i hvert fald, det er vigtigt at tage debatten,« slutter Martin Henriksen og tilføjer, at han selv har en Tinder-profil, som han anvender i research-øjemed til politisk arbejde.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten