RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Mand uden børn: Ordet far-humor er ekskluderende

RokokoPosten: Det er diskriminerende, at ordet far-humor anvendes om dårlige vittigheder, mener mand uden børn: »Jeg vil også have lov til at være plat.«

Foto: HighwayStarz/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Husk, at på grund af corona skal der ikke være for mange på hvert valgsted. Derfor skal alle blå vælgere stemme tirsdag den 16. november, mens røde vælgere først skal stemme i næste uge.«

Sådan skrev Kasper Heysen fra Hillerød på sin Facebook-profil for nylig. Men vittigheden blev ikke modtaget, sådan som den 32-årige butikschef havde håbet.

»Ej, det er virkelig far-humor, det der,«skrev en af Kasper Heysens Facebook-venner for eksempel.

»Du må da se at få nogle børn med den humor,« skrev en anden.

Og netop de kommentarer er faldet Kasper Heysen for brystet. Selvom han har boet sammen med sin kæreste i fire år, har de ingen børn, selvom de har prøvet i knap et år. Ifølge Kasper Heysen er det ikke rimeligt, at han skal begrænses i at udbrede sin platte humor, blot fordi han er ufrivilligt barnløs. Derfor går han nu til angreb på begrebet far-humor.

»Det er da ikke rimeligt, at hvis nogen fortæller en vittighed, så er den sjov, hvis de har børn. Men hvis jeg fortæller den samme vittighed, er det helt forkert, fordi min kæreste og jeg er barnløse. Den slags gør mig faktisk temmelig triggered,« siger Kasper Heysen indigneret.

Kasper Heysen fortæller, at han generelt oplever meget dårlig respons på sine vittigheder, og det skyldes ifølge hovedpersonen selv det, han kalder forældreskabsnormative humor-forventninger, og kommer med et konkret eksempel.

»Min kæreste, Linette, sagde til mig her den anden dag, at hun frøs. Så sagde jeg, hun skulle stille sig over i hjørnet af vores stue, for det er 90 grader. Det er jo helt objektivt virkelig sjovt, fordi vinklen i hjørnet er 90 grader, men det har ikke noget med temperaturen at gøre. Men Linette syntes overhovedet ikke, det var sjovt, og det tror jeg skyldes idéen om far-humor,« siger en frustreret Kasper Heysen.

Kasper Heysen skal dog ikke forvente opbakning på hjemmefronten i sin kamp for at fortælle platte vittigheder.

»Jeg er helt ærligt ligeglad med, om han kalder det far-humor, eller hvad pokker han kalder det. Hvis nu han stoppede med de platte vittigheder hele tiden, kunne det være, vi havde haft lidt mere held med det der graviditetsprojekt.«