RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Mand støvsuger forkert

RokokoPosten: Jens Holt Nielsen kan ikke støvsuge korrekt og skal derfor jævnligt bruge hjælp, konkluderer hans kone efter mange års samliv. Strukturelt problem, mener forsker.

Foto: Lipik/Bigstock Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Jamen, skal jeg så både banke tæpperne og støvsuge dem? Og hvad gør man først?«

Tvivlen står malet i Jens Holt Nielsens ansigt, mens han bakser med den spritnye Miele-støvsuger, som han har været med til at vælge sammen med sin kone, Malene Holt Nielsen.

»Den er miljøvenlig, suger helt eminent, især på hårde gulve, og så har den en rigtig flot bronzeagtig farve,« fortæller Malene om købet.

Alligevel har Jens svært ved at betjene den nye støvsuger.

»Vi har boet sammen i snart otte år, og han har meget sjældent været i stand til at støvsuge korrekt. For eksempel bruger han aldrig fugemundstykket til at komme godt ind i sprækkerne, han fjerner aldrig nullermændene under stole- og bordben, og han tænker aldrig på, at man faktisk også kan støvsuge både gardiner, stoflampeskærme og reoler af ubehandlet træ ved lav sugestyrke,« siger Malene og bakkes op af sin mand.

»Jeg må erkende, at der er noget om det. Umiddelbart skulle man tro, at det var nemt at støvsuge, fordi det jo bare handler om at køre, øh, hvad hedder det nu ... mundstykket! Ja, køre mundstykket hen over gulvene, indtil det hele er samlet op. Men Malene ryster bare på hovedet, når jeg siger den slags,« fortæller Jens Holt Nielsen og tilføjer, at han først for nylig opdagede, at deres nye støvsuger lyser rødt, når posen skal skiftes.

Parret er ikke alene om deres udfordring med mandens manglende evne til at støvsuge. En meta-undersøgelse, der samler data fra USA, Sydamerika, Asien og Europa, har konkluderet, at problemet er strukturelt.

»Overalt i verden ser vi denne kognitive barriere, når det handler om at få en mand til at forstå, hvordan man støvsuger korrekt,« lyder det fra professor i psykologi Aruna Chunawala, der forsker i hjemlig intelligens på University of Delhi. Hun gætter på, at årsagen er genetisk.

»Når mænd fra mange forskellige kulturer opfører sig på samme måde, vil jeg antage, at de simpelthen er født ude af stand til at bevæge et elektrisk apparat rundt på et gulv, så støv og snavs opsamles. Herfra må biologer og genetikforskere tage over,« konkluderer hun.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten