RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Mand fra Tollund jubler: Kan gå på pension allerede i 2032

RokokoPosten: Efter regeringens varslede pensionsreformer regner en godt 2.300-årig mand fra den jyske by Tollund med at kunne gå på pension om blot 15 år.

Foto: Sven Rosborn, Wikipedia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Efter regeringens varslede pensionsreformer regner en godt 2.300-årig mand fra den jyske by Tollund med at kunne gå på pension om blot 15 år.

Ifølge kilder tæt på regeringen vil Lars Løkke ikke forhøje pensionsalderen med mere end blot et år eller to, hvilket betyder, at museumsmedarbejderen kan gå på pension i 2032, når han fylder 2.360 år.

»Jeg var virkelig bange for, at den borgerlige regering ville fremsætte et forslag til en eller anden urimelig høj pensionsalder, men et år eller to er ikke særlig problematisk for en mand i min alder, og helt ærligt synes jeg ikke, det gør den store forskel. Så jeg tager gerne en ekstra tørn,« siger han begejstret og roser politikerne for at gennemføre pensionsreformer, som efter hans mening er aldeles fornuftige.

»Helt ærligt, så er det ret generøst, at det danske velfærdssamfund tillader én at trække sig tilbage allerede i min alder. Jeg har eksempelvis flere egyptiske kolleger, der stadig er fuldtidsansatte, selvom de er langt ældre, end jeg er,« siger han og fortsætter:

»Jeg ved fra Ramses den Store, at det ikke altid er lige sjovt at være ansat i museumsbranchen, når man har rundet de 3.000 år.«

Tollundmanden mener dog, at man bør tage hensyn til ansatte, der er svært nedslidte, fordi de har et hårdere fysisk arbejde end turisme og service, som han selv beskæftiger sig med.

»Hvis man arbejder med hårdt fysisk arbejde, er det selvfølgelig noget andet. Der har jeg fuld forståelse for, at man laver en form for aftægtsordning, så folk i det mindste kan gå på nedsat tid, for eksempel når de bliver 1.800 år,« forklarer han.

»Man skal huske på, at jeg arbejder med oplevelsesøkonomi, så det er ikke fordi, jeg bliver slidt op af hårdt fysisk arbejde. Faktisk ligger jeg ned langt det meste af tiden, så jeg synes egentlig, det er helt rimeligt, at jeg tager en ekstra tørn for at sikre mine tiptiptiptiptiptiptiptiptiptiptiptipoldebørns velfærd.«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten