RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Mand erkender, at han ikke længere kan passe jakkesæt

RokokoPosten: Det er sjældent, at Marcus Søndergaard går med jakkesæt. Derfor er det marineblå sæt, han købte i Zara i 2011, stadig i pæn stand. Der er kun ét problem: Han kan ikke sidde ned, når han har det på.

Foto: LightField Studios/Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Hvis jeg bare lukker lynlåsen halvt, dækker bæltet over den åbne knap.«

Den 43-årige procesoperatør Marcus Søndergaard mumler til sig selv, mens han bakser med sine bukser. Selv om han lige har været i bad, er der allerede pletter under hans skjorteærmer, og hans isse glinser af sved. Om to timer skal han og konen stå i Vissenbjerg Kirke til sønnen Carls konfirmation.

»Jeg købte det her blå sæt til min lillesøsters bryllup i 2011. I vores alder er der langt mellem bryllupper og begravelser, så der har ligesom ikke været grund til at skifte det ud. Men nu kan jeg godt se det. Jeg kan ikke passe det, medmindre jeg står op hele tiden,« siger Marcus Søndergaard.

41-årige Maria Søndergaard er ved at lægge makeup og lader sig ikke mærke med mandens anstrengelser. Trods tre børnefødsler bruger hun stadig samme størrelse, som da hun gik ud af pædagogseminariet:

»Jeg kan faktisk godt lide, at han har lidt dad bod med skovmandsskjorte og skæg, så til daglig synes jeg, at hans tøjstil er fin. Jeg er selv en sneakers-og-jeans-pige. Men når vi skal noget pænt, er det lidt fjollet, at hans tøj sidder så stramt. Han er jo begyndt at få cameltoe,« fniser hun, mens hun laver trutmund til spejlet for at tjekke læbestiften.

Jakkesættet fra 2011 er det eneste sæt, Marcus ejer. Da han blev gift med Maria i 2003, var han iført sin uniform fra Livgarden, hvor han på det tidspunkt var oversergent. Marcus bærer stadig uniformen til flagdagen for Danmarks udsendte.

»Det er da meget sødt, at han går i den gamle uniform ved enhver lejlighed, og det ser faktisk også ret badass ud med alle medaljerne. Til gengæld bør han overveje at uddele sikkerhedsbriller til dem foran, hvis han har tænkt sig at knappe jakken,« klukker Maria stille for sig selv.