RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Mafia beskyldes for fagforenings­metoder

RokokoPosten: Ifølge den offentlige anklager Giovanni Bianchi står den sicilianske mafia ikke tilbage for danske fagforeninger som 3F, når den afpresser virksomheder og enkeltpersoner.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Fagforeningsmetoder, der ingen steder hører hjemme i et moderne samfund,« lyder det fra Giovanni Bianchi.

De seneste uger har han efterforsket en række tilfælde, hvor mafiaen har afpresset personer i Falcone Borsellino-lufthavnen nord for Siciliens hovedby, Palermo.

På en lydoptagelse, som RokokoPosten er i besiddelse af, kan man høre en såkaldt capo (mafialeder), der går under navnet El Lupo, fortælle om, hvordan han har kontaktet den danske fagforening 3F for at lære om dens grove metoder.

»Vi kender alt til brugen af trusler, men det her er fascinerende. Tilsyneladende har 3F afpresset utallige mennesker uden at efterlade sig et eneste spor« fortæller El Lupo på optagelsen.

Den sidste uge har han med hjælp fra Google Translate læst danske højrefløjspolitikeres tweets samt fulgt dækningen af 3F-sagen i Berlingske.

»Jeg ved godt, at vi kan være brutale, men vores ofre er aldrig vågnet op med en rød fane eller en buste af M.C. Lyngsie i deres fodende,« tilføjer mafiabossen.

Formand for 3F’s internationale udvalg, Tina Christensen, er positiv over for henvendelsen.

»Arbejdere i alle lande og alt det der. Det gælder vel også mafiosi?« udtaler hun.

Til spørgsmålet om, hvorvidt 3Fs ageren er moralsk forsvarlig, svarer formanden:

»Den sicilianske mafia har ligesom arbejderbevægelsen sine rødder i det 19. århundredes underklasse, så det er lidt sent at moralisere nu.«

Brugen af fagforeningsmetoder har heller ikke medført kritik fra den italienske højrefløj.

»Jeg kan da godt se problemet, men calma. De er trods alt ikke socialdemokrater,« udtaler Rocco Jarlovini fra Conservatori e Riformisti, mens Alessandro Vanvarano fra Partito Liberale Italiano tilføjer:

»Så længe de ikke går klædt som danske fagforeningsbosser, er det va bene.«