RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Kvinder er meget imponerede over Jeppes princip om ikke at have nytårsforsætter

»Det vidner om en stærk og original karakter,« lyder det fra flere tiltrækkende kvinder i Jeppe Sørensens omgangskreds som reaktion på, at han ikke går ind for nytårsforsætter.

Foto: Kasia Bialasiewicz/Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Jeg forstår ikke ideen med nytårsforsætter. Hvorfor ikke bare love sig selv at blive et bedre menneske hver dag, når man står op? Hvorfor skal der sættes en dato på? Det passer slet ikke med min personlighed.«

Sådan siger Jeppe Sørensen, da RokokoPosten spørger ham, hvorfor han, i modsætning til mange andre danskere, ikke har fundet på nytårsforsætter for 2020.

For den 31-årige gymnasielærer har det i mange år været et princip ikke at lave løfter omkring årsskiftet for, hvad han vil opnå. Et princip, der skaffer ham beundring fra mange kvinder, hver gang han lufter det.

»Jeppes princip vidner om en stærk og original karakter,« siger hans kollega, 29-årige Malou Steffensen.

Hun søger en kæreste, som ifølge hende besidder Jeppes mod og klarsyn.

»Han har jo så evig ret. Nytårsforsætter er en løgn. Man kan lige så godt stoppe med at ryge 1. september eller 14. april. Der er objektivt set ingen forskel på 1. januar 2020 og 31. december 2019. Tak, Jeppe, fordi du viste mig sandheden.«

Malous veninde, Clara Arvig, er enig og har, siger hun, aldrig mødt en mand som Jeppe.

»Til en nytårsfest for et par år siden spurgte jeg til hans forsætter, og han svarede klart og utvetydigt, at dem havde han ikke. Wow, tænkte jeg dengang, og jeg bliver lige imponeret, hver gang han gentager det. Her er en mand, der virkelig går imod strømmen.«

Jeppe Sørensens ekskæreste, der nu er gift og har børn med en anden mand, indrømmer, at Jeppes holdning til nytårsforsætter af og til får hende til at fortryde bruddet.

»Længe tænkte jeg, at forsætterne var et uskadeligt redskab til at gøre status over det forgangne år og fokusere på, hvad der skulle være vigtigt i det næste,« siger hun.

»Desuden kunne jeg godt lide at spørge folk om deres forsætter, fordi man har mulighed for at svare både dybt og overfladisk. Den perfekte samtalestarter. Men da jeg mødte Jeppe, fik jeg øjnene op for, hvor latterligt det var. Måske var han i virkeligheden den rette.«