RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Kvinde går ind for ligestilling, så længe hun ikke skal opfordre mænd til at gå i seng med hende

RokokoPosten: »Det må være mandens rolle at udsætte sig selv for pinlige afvisninger i forsøget på at score,« siger Kira Kallmeyer.«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Det er super. Rigtig godt. Især det dér med, at tykke, sjove kvinder også får succes nu.«

Sådan lyder det fra Kira Kallmeyer, når hun bliver spurgt til sin holdning til ligestilling. Den 34-årige grafiker tøver ikke med at kalde sig feminist, går ind for flere kvinder på bestyrelsesgangene og har samlet underskrifter til et projekt mod kvindelig omskæring.

»Jeg går 110 procent ind for, at kønnene skal være lige, helt bestemt. Også til mændenes fordel: Færre hjemløse mænd, gratis HPV-vaccine til drenge, færre drenge, der klarer sig dårligt i skolen og alt det dér,« siger hun, men tilføjer så meget bestemt: »Men jeg gider ikke selv gå ud og opfordre mænd til at gå i seng med mig.«

Kira Kallmeyer foretrækker i stedet, at mændene selv tager initiativ og opsøger hende, hvis de er interesserede i at mødes. Hun synes også, de bør udvise interesse for sex, så hun kan sige nej, hvis hun eksempelvis finder dem for uattraktive eller kedelige.

»Det må være mandens rolle at udsætte sig selv for pinlige afvisninger i forsøget på at score. Jeg har ikke tænkt mig at gøre det,« siger Kira bestemt.

Hun har et par gange i løbet af sin datingkarriere oplevet, at hun var mere interesseret i at dyrke sex med en mand end omvendt.

»Umiddelbart kunne man så sige, at så er ligestillingen da kommet langt, hvis man ikke har bestemte forventninger til personer ud fra deres køn. At det er befriende, at mændene kan være de tilbageholdende og kvinder de udfarende. Men det er jo så bare forkert,« siger hun og henviser til begivenheder i sit liv, hvor manden har været den insisterende.

»Nogle gange har jeg været med på den, men andre gange har jeg sagt til dem, at jeg bare syntes, vi skulle være venner, eller at jeg ikke var klar til at indlade mig på noget, hvor jeg kunne få mit hjerte knust. Men de vidste selvfølgelig godt, at jeg bare ikke var tiltrukket af dem seksuelt,« husker Kira Kallmeyer og slutter eftertænksomt:

»På den måde blev jeg sjældent selv afvist, men kunne være den overlegne. Og det er nærmest en slags bedre ligestilling end egentlig ligestilling.«

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten