RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Internettet raser: Lutspillende ungersvend er ligeglad med dødens triumf

RokokoPosten: Et billede viser, hvordan en ung mand spiller lut og er fuldstændig ligeglad med marcherende skelethære, massedrab og tortur. Det har fået internettet op i det røde felt.

Foto: Public domain Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.

Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Det er så typisk ungdommen nu til dags. Den er fuldstændig ligeglad med andres lidelser, men går kun op i at lave damer!«.

»Jeg vil vædde med, at han alligevel bare spiller House of the Rising Sun pissedårligt!!!!!!!1«.

Det er blot nogle af reaktionerne på et billede, der ramte internettet mandag eftermiddag. Det er taget af den hollandske fotograf Pieter Bruegel og viser på tragisk vis, hvordan en hær af skeletter hærger et dystopisk landskab, antageligvis i nærheden af Bruxelles.

Langt hovedparten af personerne på billedet er tydeligvis dybt berørte af den rædselsvækkende situation, hvor de døde har rejst sig fra deres grave. Det er aldeles forståeligt, eftersom ganske mange sagesløse på grufuld vis bliver udsat for pinefuld tortur, halshugning eller drukning af de invaderende skeletter.

Men det er dog ikke alle, der lader sig gå på af verdens muligvis nært forestående undergang.

En ung mand i billedets nederste højre hjørne forekommer langt mere optaget af at spille lut for en kvinde, der lige­ledes synes ganske upåvirket af det kaos, som omgiver dem.

Det er dog ikke alle, som mener, at man ud fra billedet kan konkludere, at lutspilleren og hans kvindelige tilhører er upåvirkede af det, der foregår omkring dem.

Facebook-brugeren Johanne Sørensen mener, at de meget vel kan være inspirerede af en dansk duos sang om at få det allerbedste ud af sin sidste tid på jorden.

»Hallo! Har alle I harme mennesker nogensinde hørt Nik & Jays »En dag tilbage«, hvor de synger »jeg ville parkere bilen midt ude på vejen / og der sku’ være musik, yo, min egen«. Hvis man alligevel ved, man bliver dræbt af et rasende skelet med et sværd, kan man da lige så godt nyde den sidste tid med en sød pige og lidt god musik, synes jeg.«

Rune Markussen mener, at forklaringen meget vel kan være, at parret simpelthen ikke ved, hvad der foregår.

»Hvis man ser efter på billedet, så sidder de faktisk ret godt gemt nede bag et bord. Jeg tror simpelthen ikke, at de har set skeletterne komme marcherende endnu. Måske skal man lige tage en dyb indånding, før man dømmer andre!«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten