RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Indbrudstyv raser over manglende snerydning

RokokoPosten: Det skaber et farligt arbejdsmiljø, når husejere glemmer at skovle sne i indkørsler og langs havegange, siger indbrudstyv.

Foto: Ivanka Kunyanska/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Indbrudstyven Ricky Markussen har ved flere lejligheder fortalt RokokoPosten om de udfordringer, han oplever i sit arbejde. Blandt andet kæmpede Markussen branchens sag, da de langfingrede ekvilibrister blev overset ved uddelingen af coronahjælpepakker, og kritiserede folks anskaffelse af kopivarer, hvilket rammer indbrudsfaget hårdt.

Nu er den gal igen, fortæller Ricky Markussen, og denne gang er indbrudstyvene ikke blot ramt på deres indtjening, men på deres førlighed. Husejeres manglende snerydning af indkørsler, terrasser og havegange skaber nemlig et dødsensfarligt arbejdsmiljø for indbrudstyvene.

»Den kolde tid falder sammen med vores højsæson i julen. Derfor er det altid en udfordring, om boligejerne sørger for saltning og snerydning, så vi kan gøre vores arbejde. Og der må jeg bare sige, at jeg er chokeret over, hvor lidt de gør ved det. Det er, som om de ikke forstår, at det er vores helbred, de sætter på spil,« fortæller en indigneret Ricky Markussen.

»Sådan en træterrasse i frostvejr. Altså, hvis ikke den er saltet, og der ligger is på, så er den helt ekstremt glat. Det er pissefarligt,« fortsætter han og opfordrer boligejere til at være mere opmærksomme på at sikre et godt arbejdsmiljø for indbrudstyve.

»Vores arbejde indebærer tit, at vi skal ud i nogle akavede situationer. For eksempel hvis man skal kravle ind ad et åbent kældervindue. Der er det vigtigt, at man har fast grund under fødderne. Du kan jo heller ikke brække en dør op med et koben, hvis du ikke står ordentligt på underlaget,« fortæller Ricky Markussen, der har oplevet flere kolleger komme til skade i decembers snevejr.

»En af vores rumænske kolleger gled ned i en lysskakt oppe i Hørsholm her den anden dag. Og en af mine meget gode kolleger fra Køge væltede og slog hovedet på en træterrasse sidste år. Det kostede ham både en uge på hospitalet og fem måneder i fængsel, for Falck-redderne kontaktede politiet, og det er ikke så godt i vores branche,« fortæller Ricky Markussen.

Hvis man er bortrejst, for eksempel i forbindelse med julen, opfordrer Ricky Markussen derfor boligejere til at stille salt og sneskovl klar til indbrudstyvene.

»Vi har kun et par minutter, fra alarmen går, så det er lidt svært at bryde ind og hente tingene. Det er meget lettere, hvis det står klar uden for døren,« slutter indbrudstyven.