RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Greta Thunberg vil holde vejret, til hun får sin vilje

RokokoPosten: Den svenske aktivist Greta Thunberg vil holde vejret, indtil verdens ledere stopper udledningen af CO2 og redder klimaet.

Foto: Carlo Allegri/Reuters Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Stemningen blev anspændt, da Greta Thunberg onsdag aften holdt endnu en tale for FNs generalforsamling i New York.

Ikke kun fordi talen handlede om Jordens muligvis nært forestående undergang. Greta Thunberg brugte også den højtprofilerede platform til at lancere sin opfølgning til de skolestrejker, som er blevet afholdt overalt på kloden i løbet af det sidste år.

»Så længe regeringsledere insisterer på at udlede CO2, ser jeg intet andet alternativ end selv at holde op med at udlede CO2 via min udåndingsluft. Derfor vil jeg hermed annoncere, at jeg ikke trækker vejret igen, før hele verden er blevet CO2-neutral.«

Den nye aktion er prompte blevet hyldet som et ekstremt vigtigt tiltag af FNs generalsekretær, som ingen kan huske navnet på, Jesus Kristus og Nikolaj Kirk.

Flere hvide ældre mænd, hvis hudfarve, køn og alder det er relevant at påpege implicit som semi-negative karakteristika, har dog udtrykt sig kritisk om tiltaget og skrevet lange opdateringer om, at Greta Thunberg opfører sig umodent, er dum og efter deres mening ser mærkelig ud.

Deres kritik møder dog ikke megen forståelse hos FNs generalsekretær.

»Det er så typisk, at hvide midaldrende mænd forsøger at underkende et ungt menneskes idealistiske aktivisme, fordi de hverken forstår omfanget af klimatruslen, eller hvor innovative Thunbergs metoder er,« siger han/hun og fortsætter:

»Hvis det ikke havde været for Thunberg, ville verdens politiske ledere næppe have lagt ansigtet i alvorlige folder og erklæret, hvor stor veneration de har for hende, mens de fortsatte med at føre den politik, de hele tiden havde planlagt at føre, men nu på en lidt mere selvpinerisk og apologetisk måde og udstyret med lidt grøn fernis.«

RokokoPosten har forsøgt at få en kommentar til Thunbergs aktion fra unge i den tredje verden, men de havde for travlt med at komme op på en vestlig levestandard til at udtale sig.