RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: EU forbyder misvisende gadenavne: H.C. Andersens Boulevard bliver til Luftforurenet Trængselsvej

H. C. Andersens Boulevard Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

I flere år har EU givet særlig beskyttelse til en lang række produkter, eksempelvis champagne og fetaost, hvis producenter kun må bruge disse betegnelser, hvis varerne faktisk er fra henholdsvis Champagne-distriktet i Frankrig eller fra Grækenland.

Nu er turen kommet til misvisende vejnavne, som EU-Parlamentet tidligere på året vedtog et forbud mod. I København er Vejnavnenævnet derfor, i lighed med kommunale myndigheder overalt i landet, gået i gang med en omfattende revision af byens gade- og vejnavne. RokokoPosten møder Erik Marcussen fra Vejnavnenævnet på den amagerkanske vej, der tidligere var kendt som Englandsvej, men nu skal opkaldes efter den lokale restauration Power Grill.

»Selvfølgelig er det lidt vemodigt at sige farvel til de gamle gadenavne, som mange har et nostalgisk forhold til, men i det 21. århundrede må vi erkende, at det ikke nytter noget at bruge misvisende gadenavne, der kan forvirre turister og andre, som ikke er lokalkendte,« siger han og fortsætter:

»Englandsvej hverken fører til England eller ligger i England, ligesom Irlandsvej, der fremover får navnet Tårnby Skateparkvej, slet ikke fører til Irland. Til gengæld er Oliefabriksvej helt OK, for selvom der ikke længere ligger en oliefabrik på vejen, har der engang gjort det, og desuden lyder navnet meget amagerkansk.«

Mens vi fortsætter længere ud ad Amager, understreger Erik Marcussen, at omdøbningen af vejnavne kan indebære omfattende research.

»Vi er ved at finde ud af, om eksempelvis Gyldenrisvej, Stenrosevej og Majrosevej indeholder de plantesorter, de er opkaldt efter. Det kræver minutiøs gennemgang af en lang række villahaver, før vi er helt sikre på, de kan beholde navnene,« siger han og fortæller, at en lang række navne i det centrale København har fået mere retvisende navne, så eksempelvis H.C. Andersens Boulevard fremover kommer til at hedde Luftforurenet Trængselsvej.

Også i Aarhus er byrådet langt fremme med nye navne til en lang række gader, så blandt andet Spanien får navnet Svømmehalsgade, og Langelandsgade bliver omdøbt til Fulde Cyklistvæltevej.