RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Ekstra mor-politi indsat for at udskamme under nedlukning

RokokoPosten: Mødre, der ikke hjælper børnene nok med hjemmeundervisning eller får de helt små passet, selvom de arbejder hjemme, er målet for en særlig digital indsats fra mor-politiet.

Foto: Nicoleta Ionescu/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Vi skal ramme dem i hjemmet, hvor de tror, at de er alene med ungerne og måske begynder at føle, at de gør det godt nok,« siger Tilde Jørgensen, der er leder af en lokal mor-politienhed i Københavns Kommune og del af en ekstra indsats rettet mod mødre, der underviser og opdrager hjemme under coronanedlukningen.

Selv har Tilde fire børn, som hun hver morgen giver hjemmebagte rugboller, inden de går i krig med undervisningen. Den yngste er kun tre år, men Tilde kunne ikke finde på at sende ham i børnehave.

»Jeg er jo herhjemme alligevel,« siger hun og nævner hjemmearbejdende mødre som en udvalgt problemgruppe, der skal angribes digitalt.

»Vi gør det gennem annoncer på Facebook og LinkedIn, hvor vi spørger, om det er i orden, at dit barn går otte timer i institution, når du selv hygger hjemme i stuen. Eller hvordan du har det med at realisere dig selv på arbejdsmarkedet, mens udbrændte pædagoger langsomt nedbryder dit barns selvværd og livsglæde.«

Også mødre, der tager lidt let på hjemmeundervisningen, bliver mindet om, at de kan gøre det bedre.

»Vi har indgået et samarbejde med MatematikFessor, så børnene får en besked for hver tiende opgave om, at de lige skal fortælle mor, at de føler sig triste, fordi de løser opgaverne helt alene,« fortæller Tilde Jørgensen.

På grund af nedlukningen har hun og de andre kvinder i mor-politienheden ikke mulighed for at opsøge de underpræsterende mødre i hjemmet, men overvejer coronavenlige alternativer til et personligt besøg.

»Man kan gøre meget med en megafon ud af et bilvindue. Lige en tur rundt i villakvarteret, så mødrene får et chok, når de døser hen til et gammelt afsnit af »Venner«. Hallo, din niårige går lige nu glip af et afgørende trin i en vigtig læringsproces!«

Selv har Tilde Jørgensen, hvis mand er seniorrådgiver hos Mærsk, valgt at gå hjemme på kvart tid som filtkunstner for at kunne koncentrere sig om sine børn.

»Det er et spørgsmål om prioritering. Vil du være der for dine børn eller komme på en ekstra ferie til Thailand? Jeg har truffet mit valg.«