RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: DR satser på CEPOS-julekalender

RokokoPosten: I samarbejde med CEPOS sender DRs P1 nu en ny og mangfoldig julekalender, der skal oplyse lytterne om glæden ved bitcoins, aktiv dødshjælp, marihuana, udbud og efterspørgsel samt Schweiz.

Foto: Seier+seier/Wikipedia Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Med aflysningen af P1s julekalender, »Jul i republikken«, så det ud til, at DRs taleradiolyttere måtte undvære den gode julestemning. Men som det ofte sker i lige netop julekalendere, er julen på overraskende vis blevet reddet i sidste øjeblik. I samarbejde med tænketanken CEPOS sender DR nemlig julekalenderen Tag Ansvar. Det fortæller CEPOS’ formand, Martin Ågerup.

»Vi kunne konstatere, at der i Danmarks Radio ikke længere var bud efter det, Lotte Svendsen kunne levere, hvorfor vi meget naturligt udfylder hendes plads på markedet. Vi glæder os til, at første afsnit går i luften i morgen, hvor vi blandt andet præsenterer passager fra Adam Smiths »Nationernes velstand«, akkompagneret af et originalt soundtrack lavet af Gulddreng.«

En julekalenders handlingsforløb skal i sagens natur ikke afsløres fra start, men en begejstret Ågerup løfter alligevel sløret for en smule af, hvad lytterne kan forvente:

»Jeg kan røbe, at vi i nogle scener befinder os i Schweiz, og at flere af hovedpersonerne dør som følge af deres frie valg om at begå assisteret selvmord allerede inden anden søndag i advent.«

Ågerup understreger, at julekalenderen bliver både hjertevarm, hyggelig og filantropisk på den ikke-statslige måde, men også har et opbyggeligt aspekt.

»Samtidig med de enkelte afsnit uploader vi spørgsmål om Adam Smith, Ayn Rand og Bjørn Lomborg fra CEPOS Akademi til DRs hjemmeside, så lytterne kan komme i det helt rigtige julehumør,« fortæller han og fortsætter entusiastisk:

»Hen mod juleaften stiger spændingen om, hvorvidt hovedpersonen får solgt nok hjemmedyrket hash og undværlige organer til at redde julen for de ansatte uden overenskomst på det private posthus. Men mon ikke vi nok skal få en dejlig jul med fyldte bitcoin wallets, duften af gran og privat initiativ.«

DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, påpeger, at enhver, der kan levere den efterspurgte mangfoldighed uden kreativ stædighed, kan udkomme på DR:

»Vi har ikke kapacitet til at mang­foldighedsredigere 24 afsnit af »Jul i republikken«, så vi er meget glade for dette nye samarbejde, der kvalitetsmæssigt lever op til vores forventninger.«