RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Danskerne tror, at hver femte politiker hedder Martin Henriksen

RokokoPosten: Befolkningen i Danmark vurderer, at der er langt flere folketingspolitikere med navnet Martin Henriksen, end tilfældet er, viser ny undersøgelse. »Han fylder kolossalt meget,« siger en forsker.

Martin Henriksen! Foto: Mogens Engelund Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Hvor mange politikere i Folketinget hedder Martin Henriksen? Det spørgsmål var en del af en ny undersøgelse foretaget af RokokoPolls, som satte sig for at undersøge kløften mellem virkeligheden og folks opfattelse af, hvor mange Martin Henriksen’er, der findes i Folketinget.

Det gennemsnitlige svar lød på 17,9 personer. Så danskerne tror altså, at næsten 20 pct. af politikerne i Folketinget hedder Martin Henriksen. Men et faktatjek foretaget af RokokoPosten viser, at der kun er én person ved navn Martin Henriksen i Folketinget.

Tallene kommer ikke bag på lektor i antropologi ved Syddansk Universitet Henrik Kleinschmidt. Han mener, at forklaringen på den store kløft mellem virkeligheden og danskernes opfattelse af antallet af Martin Henriksen’er i Folketinget er begrebet »socialt medieret simultanitetspræsens«.

»Det handler helt lavpraktisk om, at du kan se og høre den samme mand mange steder på samme tid. Forestil dig, at du sidder derhjemme med din computer. Du læser på Ekstra Bladet, hvor der i en artikel står, at Martin Henriksen vil boykotte Føtex, fordi de har skilte på arabisk. På samme tid kan du i fjernsynet se Martin Henriksen udtale sig til DR2 Dagen om, at Danmark skal lade sig inspirere af Australiens flygtningemodel. Alt imens har du også en radio til at køre, hvor Martin Henriksen i Radio24syv taler om, at asylansøgere skal bedøves, hvis de modsætter sig hjemsendelse. Der vil mange nok tænke: Der er godt nok mange, der hedder Martin Henriksen inde på Christiansborg,« siger Henrik Kleinschmidt, der tilføjer, at det ikke er første gang, danskerne tager fejl.

»I midten af 00erne troede danskerne, at der var fem livsstils- eksperter, som hed Henrik Byager, fordi han kommenterede på så mange ting, han umuligt kunne vide noget om. Men jeg vil sige, at eksemplet med Martin Henriksen er det vildeste, jeg har set,« siger Henrik Kleinschmidt.

Martin Henriksen er meget glad for resultatet.

»Jeg er naturligvis utrolig stolt over, at folk overvurderer antallet af mig i den grad, men jeg vil gerne understrege, at selv om mange utvivlsomt gerne ville være mig, er jeg den eneste, som faktisk er det,« udtaler han, inden han haster videre til næste medieoptræden.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten