RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Danskere tilbydes 43. stik mod corona (fra fremtidsarkivet, 2061)

RokokoPosten: Virkningen af de første 42 stik varierer en anelse fra person til person. Derfor tilbydes danskerne nu et 43. stik. »Hyggelig efterårstradition« eller »dystopisk sundhedspolitik«, lyder de varierende holdninger.

Foto: ThamKC/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Et lillebitte stik eller død på et øjeblik« er fortsat Sundhedsstyrelsens valgsprog. Opfordringen kendes af de danskere, der kan huske coronavaccinens oprindelse for omtrent 40 år siden.

Igen i år tilbydes danskerne et vaccinestik for en sikkerheds skyld, da der stadig er en lille risiko for, at de hidtidige doser ikke beskytter godt nok.

Inge Jespersen, 87 år og pensioneret dansklærer fra Vejle, tager igen i år imod vaccinen.

»Jeg tør ikke andet. Da jeg i sin tid fik tredje stik, tænkte jeg, at nu måtte jeg være dækket ind. Hvorfor sige nej tak til at passe på helbredet? Men så fortsatte det, og jeg kan da godt blive lidt ærgerlig over, at jeg sagde ja dengang. Nogle sagde jo nej tak til tredje stik, og de slipper for at tage stilling til denne lange række af årlige nåle.«

Sundhedsstyrelsens vaccineprogram har mødt kritik gennem årene og er blevet kaldt »en dystopisk evighedskampagne«.  Men nogle ser anderledes på det, herunder 19-årige Nelly-Abelone Gustavsson, der til daglig læser nonbinære studier på Roskilde Universitetscenter.

»Jeg er ikke gammel nok til at huske, hvordan det var, inden vi alle skulle vaccineres hvert efterår. Mine forældre siger, at det er sundhedspolitisk vanvid, men for mig er det hyggeligt og traditionsbundet, når efteråret er på vej. Bladene skifter farve, vinden bliver sprød og frisk, og vi skal igen ned og stå i rækker foran idrætshallen – det er bare hyggeligt.«

Inge Jespersen har det lidt anderledes.

»Jeg er ked af at skulle stikkes igen, men man vil jo så nødig være skyld i, at andre dør. Måske skulle jeg have lyttet til min lillebror dengang i 2021, da han sagde, at mine arme blev magnetiske, og Bill Gates kunne læse mine tanker, hvis jeg tog imod vaccinen.«

Det er fortsat frivilligt, om man vil lade sig stikke, men som i de sidste 40 år vil en afvisning af vaccinen medføre, at man nægtes adgang til restauranter, beværtninger, kulturarrangementer og besøg på plejehjemmene indtil april måned.

Man kan også fortsat bestille en tid til afladning af armene efter endt vaccination, hvis man oplever symptomer på magnetisme.