RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Danmark gider ikke sige undskyld til Dansk Vestindien: »Jeg var fuld, og øerne var selv ude om det«

RokokoPosten: »Dansk Vestindien kunne bare have sagt fra mere tydeligt,« lyder det fra Danmark.

Foto: Vepar5, Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Debatten om, hvorvidt Danmark bør sige undskyld til efterkommere af slavere fra det tidligere Dansk Vestindien, nu Jomfruøerne, har raset i flere uger. Stadig er konklusionen, at Danmark nægter at sige det magiske ord.

»Nej, jeg gider ikke. Jeg vil ikke. Jeg var fuld, og så vil jeg ikke stilles til regnskab for alt muligt, som øerne faktisk selv har givet mig lov til,« lyder det fra Danmark med henvisning til den omfattende slavehandel, som landet stod for i en cirka 200 år lang periode: »Vi var oppe at skændes, som vi plejer, og så blev Dansk Vestindien pigesur og sagde, at jeg måtte gøre, som jeg ville. Hvis ikke det er et klart signal om, at man må oprette sukkerplantager og bruge afrikanske slaver som arbejdskraft, ja, så ved jeg ikke, hvad er.«

Danmark mener, at De Vestindiske Øer generelt har det med at ændre mening i stedet for at vide, hvad de vil i situationen.

»De kunne jo bare have sagt fra mere tydeligt! Men det gjorde de ikke. Tværtimod virkede det temmelig meget, som om de godt kunne lide det, mens det stod på. Jeg hørte i hvert fald ingen klager, ligesom jeg heller ikke har hørt de andre kolonier brokke sig,« siger Danmark og tilføjer, at hvis ikke Dansk Vestindien ønskede slavehandel, kunne de bare have ladet være med at gøre sig til:

»Det er typisk, at Dansk Vestindien først duller sig op og drikker mig fuld for derefter at klage over, at tingene åbenbart ikke er gået helt, som de kunne tænke sig. Så går de ud i pressen med klynk og klager. Ved de ikke, at man kan ødelægge et lands gode navn og rygte på den måde?«

Faktisk, mener Danmark, har De Vestindiske Øer det bedre nu, end hvis ikke landet havde brugt dem som station i en undertrykkende trekantshandel.

»Levestandarden er højere på øerne end mange steder i Afrika, og indbyggerne er formelt set amerikanske statsborgere, selvom de så måske ikke lige kan stemme. Det er der altså mange i verden, der vil slå ihjel for! De burde takke mig, de utaknemmelige skarn, i stedet for at bræge løs om menneskerettigheder,« slutter Danmark.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten