RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Breaking - Gymnasielærerpar tager ikke til Berlin i sommerferien

30. juni Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

De sidste 843 sommerferier har parret Mats og Sidsel Søndergaard, der begge er gymnasielærere og bosat i Holbæk, været i Berlin.

Ofte har de også besøgt byen i forlængede weekender hen over året, men i sommerferien har de altid tilbragt mindst en uge i den tyske hovedstad.

Men torsdag eftermiddag chokerede Mats Søndergaard familie og venner med en opdatering på Facebook, hvor han fortalte, at parret i stedet regner med at tilbringe ferien i et lejet hus i Toscana.

Til RokokoPosten fortæller han, hvordan det bliver at holde sommerferie uden at komme til Berlin.

»Det er selvfølgelig uvant og mærkeligt, men også sjovt på en lidt uartig måde at gå en hel sommer uden at besøge Kulturbrauerei på Prenzlauer Berg. Men vi synes på den anden side også, at Prenzlauer Berg er blevet for pænt og mondænt. Det bliver mærkeligt slet ikke at tage til Kreuzberg for at opleve det ægte, multietniske, kreative Berlin, ligesom det bliver sært slet ikke at komme forbi Tempelhof, hvor kunstnere og kreative sjæle frit har fået lov at boltre sig.«

Sidsel Søndergaard fortæller, hvordan man rent praktisk som gymnasielærer først i 30’erne undlader at tage til Berlin.

»Noget af det første, man skal gøre, er ikke at købe billet. Det kan virke meget uvant til at starte med ikke at købe en billig tur via AirBerlin eller DSB, men det er virkelig vigtigt. Hvis man køber en billet, risikerer man enten at blive fristet til at tage af sted alligevel eller spilde pengene. Begge dele er dumt. Dernæst er det vigtigste faktisk, at man bare undlader at gøre noget som helst, der kan få en i nærheden af Berlin.«

Erik Matthiassen er Sidsel og Mats kollega på Holbæk Gymnasium og mangeårig ven af parret. Han fortæller, at han er lidt bekymret over deres beslutning.

»Det er lidt uhyggeligt at tænke på, at de kommer tilbage på lærerværelset i august og slet ikke har været inde og se Det Jødiske Museums nye udstilling om tildækning af kvindekroppen. Hvad regner de egentlig med, at de kan snakke med os andre om?« spørger han.

Mats Søndergaard fortæller da også, at det ikke er uden nogen bekymring, at parret vælger at blive væk fra Berlin.

»Det, jeg nok tænker mest over, er, hvem der nu skal tysse vredt ad de legende børn på Holocaust-monumentet, som vi altid lige går forbi,« siger han.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten