RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Borgerforslag: Politikere, der siger noget dumt, skal have tvangsfjernet stemmebåndene

RokokoPosten: Har du én gang sagt noget dumt i offentligheden, har du bevist, at du fuldstændig mangler evnen til at udtale dig. Sådan lyder begrundelsen for et nyt borgerforslag, der vil tvangsfjerne politikeres stemmebånd, hvis de siger noget dumt.

»Det skader demokratiet, når magthaverne er inkompetente. Og når demokratiet lider skade, går det ud over befolkningen,« mener en vis Poul Sørensen. Her taler de Konservatives leder, Søren Pape. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Vi ønsker med dette forslag at beskytte befolkningen mod inkompetente magthaveres nonsens. Når det gælder menneskets ret til korrekt og saglig information, må man gribe til drastiske midler. For os er befolkningens tarv vigtigere end politikernes ytringsfrihed.«

Sådan skriver Poul Sørensen i et borgerforslag, som han formulerede i weekenden. Han er nemlig træt af »det konstante bombardement af idioti«, som via medierne strømmer fra politikerne til befolkningen.

»Det skader demokratiet, når magthaverne er inkompetente. Og når demokratiet lider skade, går det ud over befolkningen,« siger Poul Sørensen.

Poul Sørensen, der selv er søn af en politiker-mor, der blev stum på grund af sygdom, er glad for, at han dermed slap for at høre på alt det ævl, hun lukkede ud.

»Jeg var kun otte år gammel, men jeg var allerede præget af hendes usaglige politiske propaganda, så jeg mærker på egen krop, hvor vigtigt det er, at man vægter befolkningens tarv højere end politikernes,« siger han.

Da Poul Sørensens mor blev stum, begyndte hans trivsel hurtigt at bedres. Hans angst for fremtiden forsvandt, og han fik det bedre i skolen, fordi det, han sagde til kammeraterne, ikke længere var præget af moderens politikersnak.

Trods det heldige udfald ville Poul Sørensen ønske, at hans mor var blevet stum noget før. Så var han sluppet for de knubs, han fik i de første vigtige leveår.

»Der er brug for en tidlig indsats, og det er ikke nok, at man tilbageviser politikernes påstande og får dem til at sige undskyld. Har de først én eller to gange sagt noget dumt, har de allerede bevist, at de fuldstændig mangler evnen til at udtale sig kompetent,« siger han og slutter:

»Tvangsfjernelse af stemmebånd er måske et stort indgreb i politikernes liv, men det er nødvendigt, hvis vi vil sikre, at vi også fremover har en sund og velinformeret befolkning.«