RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Ateistisk Selskab: Hold op med at lave sne-engle!

RokokoPosten: Opfordringen til at forme et overnaturligt væsen fra den kristne mytologi er et knæfald for irrationalitet og overtro, mener foreningen, der foreslår, at børn i stedet laver sne-DNA-strenge.

Foto: Rido81/Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Du kender det måske fra din barndom: Man lægger sig på ryggen i sneen og skubber benene ud til siden, mens armene bevæger sig op og ned, og voila! Så har man skabt en engel i sne.

Uskyldigt, men kun tilsyneladende – i hvert fald ifølge Ateistisk Selskab, der kalder skikken for et beskæmmende knæfald for overtro og irrationalitet. De planlægger derfor en kampagne, der skal promovere andre snefigurer.

»Børn, der endnu ikke har mulighed for at træffe et informeret og selvstændigt valg, hvad religion angår, presses til at forme overnaturlige væsner fra en bestemt mytologi. Det er nærmest et overgreb,« lyder det fra foreningens formand, Anders Stjernholm.

Han mener, at forældre i stedet bør opfordre deres børn til at skabe rationelle og fornuftige former, når de lægger sig i sneen, eksempelvis en DNA-streng.

»Den er lidt svær, sådan en dobbelt-helix, men meget mere tilfredsstillende end den primitive kristendoms nemme løsninger. Der opererer man med engle, kors og den slags banaliteter, mens videnskaben kan byde på komplicerede molekylestrukturer, ældgamle fossiler og matematiske formler.«

Stjernholm fortæller, at han kender adskillige ikke-troende mennesker, der har haft held med at overtale deres børn til at forme kraniet på menneskeaben Australopithecus, Einsteins berømte ligning om energi, masse og lysets hastighed samt Richard Dawkins’ pandehår.

»Den eneste fordel ved englene er, at de faktisk er kønsneutrale og derfor ikke presser bestemte idéer om det maskuline eller det feminine ned over børnenes hoveder – i modsætning til ord som Herren og Fadervor,« siger Anders Stjernholm, der stilede efter, men desværre ikke fik posten som Alterna- tivets kirkeordfører.

»Ved nærmere eftertanke er det helt i orden, for jeg brød mig ikke så meget om titlen. Jeg ville foretrække at være livsfilosofisk ordfører eller endnu bedre: sandhedsordfører.«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten