RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Assad fejrer klyngebombe nummer 50.000 med kage

RokokoPosten: Trods forargelse på de sociale medier er flere menige syrere glade for, at præsident Assad vælger at delagtiggøre offentligheden i, hvordan han fejrer sine succeser.

Illu til den daglige satire fra RokokoPosten, 17-03-2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»I dag har jeg givet ordre til nedkastning af klyngebombe nummer 50.000. Det skal fejres!« Sådan skrev Syriens præsident, Bashar al-Assad, i et opslag, der ledsages af et billede, hvor den storsmilende præsident viser en overdådig festkage frem.

Billedet er gået viralt på både Facebook og Twitter, og de fleste, som har delt og kommenteret det, er dybt forargede. Præsidenten selv kan dog ikke forstå forargelsen, da der ifølge ham er tale om et tiltag, som er nødvendigt for landets sikkerhed.

»Folk, der bliver forargede over det her, forstår tydeligvis ikke, at det at smide bomber i sit eget land er en proces, der kræver såvel planlægning som snilde for ikke at tale om blod, sved og tårer. Da vi begyndte denne kampagne, havde jeg ikke i min vildeste fantasi regnet med, at jeg ville leve længe nok til at se klyngebombe nummer 50.000 blive kastet. Så jeg synes bestemt, det er værd at fejre,« siger Assad.

Den 38-årige Habibullah Ajam, der er flygtet til Danmark fra Syrien, kan godt forstå sit hjemlands præsident.

»Jeg blev godt nok nødt til at flygte, da min landsby blev lagt i ruiner på grund af kampe mellem regeringshæren og oprørsgrupper. Men jeg kan jo godt se, at Assad bare prøver at hjælpe os,« siger han og fortsætter: »Som flygtning føler man sig tit skyldig over, at ens præsident måske sover dårligt om natten, fordi han er nødt til at jage så stor en del af befolkningen ud af landet. Derfor er det rigtig rart at se, at han er så glad og har sådan en stor, fin og lækker kage.«

Den syriske journalist Amina Ali-Nejem er enig med Habibullah Ajam. Hun mener dog, det er vigtigt at fremhæve, at Assad har betalt for kagen af egne midler:

»Hvis han havde brugt regeringens penge på den, ville jeg nok have tænkt, at han burde have brugt dem på flere bomber. Men når han køber den for midler fra sin egen begrænsede indtægt, synes jeg faktisk, det er smukt og rørende.«

Den 28-årige blogger Rusul Muhammad vil ikke tage stilling til, om kageopslaget er rigtigt eller forkert.

»Jeg syntes mest bare, det var vildt, at han var så gammel, men så opdagede jeg, at det ikke var fordi, han fyldte rundt,« siger han.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten