RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Årlig klamydia-epidemi i mediebranchen undgået efter Folkemøde-aflysning (fra fremtidsarkivet, august 2020)

RokokoPosten: Et tilbagevendende udbrud af klamydia i den danske mediebranche ser ud til at være blevet afværget med aflysningen af Folkemødet på Bornholm. Eksperter fra Statens Seruminstitut mener dog ikke, at smitte i mediebranchen kan holdes nede på sigt.

Foto: News Oresund, Berlingske
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. En sjældent rammende talemåde, når det kommer til aflysningen af årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

For det viser sig, at den danske mediebranche har undgået en årligt tilbagevendende og særdeles omfattende klamydia-epidemi, der plejer at ramme fra juli til september.

»Selvfølgelig er jeg ked af ikke at være på Folkemødet. På den anden side er det simpelthen så rart, at jeg ikke behøver at have den der trælse samtale med min kæreste,« siger en kvindelig TV-journalist, der netop er blevet testet negativ for klamydia og foretrækker at være anonym.

Hun er ikke den eneste, som har fået den positive besked, som en negativ test er for mange.

Det fortæller Kåre Mølbak, der er direktør for Statens Seruminstitut.

»Vi har ret gode tal for klamydiasmitte på Folkemødet, hvor man som regel kan spore smittekæderne til festerne hos Egmont og Rud Pedersen, hvorfra smitten arbejder sig gennem det meste af den danske mediebranche i månederne efter,« siger han og fortsætter:

»Derfor har vi i flere år testet målrettet for klamydia blandt ansatte i mediebranchen, da vi kan se, at de er særligt udsatte. I år har der kun været 312 positive test fra 1. juli til 15. august, hvor der normalt plejer at være langt over 7.000. Det er et ekstremt bemærkelsesværdigt fald, som vi entydigt kan henføre til aflysningen af Folkemødet.«

Kåre Mølbak advarer dog imod at tro, at kønssygdommen permanent kan undgås af folk i mediebranchen.

»Klamydia er et biologisk vilkår for seksuelt aktive mediefolk, og det er urealistisk at forestille sig en mediebranche uden. Klamydia er noget, som man bliver nødt til at indstille sig på, at man før eller senere skal igennem.«