RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoGuide: Fem retter, du let kan gøre egnede til kødspisere

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Undgår du så vidt muligt at invitere kødspisere til middag, fordi de er så besværlige at lave mad til? Det behøver du ikke længere med disse nemme råd til, hvordan du kan variere kendte retter, så de falder i kødspisernes smag.

1. Grøntsagslasagne

Ved at udskifte aubergine, squash og gulerødder med hakket oksekød kan du lave en ret, der minder meget om den traditionelle grøntsagslasagne. Konsistensen er ikke helt så delikat, men flere kødspisere hævder, at de foretrækker den over det lækkert varierede bid, som de gode grøntsager giver. Skal du præsentere retten, foreslår vi, at du bare kalder den lasagne, for den indeholder jo ikke grøntsager.

2. Chili sin carne

Klassikeren med den kraftige smag kan meget let ændres, så den også falder i kødspisernes smag, og du kan endda få dem til at spise gode ting som bønner og soltørret tomat. Navnet »chili sin carne« stammer fra spansk og betyder »chili uden kød«. Derfor skal du, når du har tilsat hakket oksekød i retten, kalde den noget andet. Vi foreslår »chili con carne«, der betyder »chili med kød«.

3. Pasta med tomatsovs

Hvem mindes ikke barndommens Spaghetti Mirácoli, som stadig kan købes i flere supermarkeder? Denne nemme ret, der indeholder både spaghetti, tomatpuré og krydderier, kan du blande med kødspisernes evindelige hakkede oksekød. Retten her kan du i øvrigt med fordel kalde »spaghetti med kødsovs«, selv om du fortsat kommer tomat i.

4. Linsefrikadeller

Der findes dog andre former for hakket kød end det hakkede oksekød. En af dem, hakket kalve- og flæskekød, kan laves til en fars, der på mange måder minder om den traditionelle linsebaserede fars. Form den i små klatter, som du steger på panden, som du ville stege linsefrikadeller. Så har du en ret, som du kan kalde kalve- og flæskefrikadeller – eller slet og ret »frikadeller«.

5. Tofupølser i lækonsvøb

Kød fungerer generelt godt som tofu-substitut. Det ser vi f.eks. med pølser, som kan laves af svinekød og kalkunkød – ja, der er sågar også oksepølser. Vi anbefaler, at du vælger en pølse af svinekød som alternativ til tofupølserne. I stedet for at vikle lækon omkring, kan du i supermarkederne købe et produkt, der hedder bacon. Det minder utroligt meget om lækon og kan nemt vikles om svinepølserne, før de steges. Så har du en »pølse i svøb«.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten