RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classsic: Claes Bang skal spille den nye Pippi Langstrømpe

RokokoPosten: Tiden er kommet til at gøre op med en kønsstereotyp opfattelse af Pippi Langstrømpe. Det mener filmproducent Peter Aalbæk, der står bag en ny ambitiøs Netflix-serie om verdens stærkeste person med Claes Bang i hovedrollen.

Foto: Albin Olsson/Wikipedia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Peter Aalbæk Jensen ved et og andet om kønsdebat efter at være kommet i en gevaldig shitstorm, fordi han havde opført sig grænseoverskridende over for kvindelige praktikanter på Zentropa.

Men det er fortid nu, for Aalbæk har nemlig lært af sine fejltagelser, forklarer han.

»Efter selv at have udvist en tvivlsom adfærd synes jeg faktisk, at jeg skylder verden at være lidt mere nuanceret. Så efter grundig selvransagelse er jeg kommet frem til, at kønsrepræsentationer i film og TV-serier tit er temmelig karikerede. De afspejler simpelthen ikke samfundets reelle mangfoldighed.«

Derfor har Peter Aalbæk gennemtrumfet et radikalt brud med den konventionelle opfattelse af Pippi Langstrømpe i sin nye seriefilmatisering af Astrid Lindgren-klassikeren, som Zentropa er i gang med at indspille. Titelrollen skal ikke spilles af en teenagepige, men af den 52-årige danske skuespiller Claes Bang, som fortæller, at han er meget begejstret for rollen.

»Det er bare så spændende, når man tager en klassisk fiktionsfigur og gør den til det modsatte køn. For på en måde er det samme karakter, men alligevel også noget helt andet. Og så er der jo ligestilling oveni,« udtaler Bang til RokokoPosten.

På rollelisten i den nye Pippi-serie er også den amerikanske skuespiller Andy Serkis, der er castet som Pippis hest, Frank Hvam og Casper Christensen, der spiller henholdsvis Tommy og Annika, samt journalist og studievært Line Baun Danielsen, der får sin skuespillerdebut som hr. Nilsson.

Peter Aalbæk fortæller, at han også har overvejet at genindspille Ridley Scotts klassiker »Thelma & Louise« med mandlige hovedroller. Han droppede dog planen, da det gik op for ham, at en film om to mænd på flugt fra loven i forvejen var dækket af cirka 70 procent af alle roadmovies, der nogensinde er indspillet.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 7/2 2020)

»Få ting er så empowering som film, hvor en mand bliver udskiftet med en kvinde, der er både fierce og handlekraftig – for det kan kvinder nemlig sagtens være. Tænk bare på den nye »Ghostbusters« eller »Ocean’s 8«.
Men hvad nu, hvis man prøvede at gøre det omvendte? Spændende, tænkte jeg og kom straks på Claes Bang som oplagt Pippi, da ingen som bekendt kan få for meget Claes Bang. Særligt opmærksomme RokokoPost-læsere vil måske bemærke min hang til at give Andy Serkis stadig mere udfordrende roller og den lidt uartige hr. Nilsson-reference.