RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classic: Talsperson for minoritetsgruppe: I skal kun lytte til dem af os, der er flest af

RokokoPosten: Når enkelte, løsrevne røster kritiserer den linje, en forening for en dansk minoritetsgruppe har lagt, behøver man ikke tage det alvorligt. »Vi er jo flere end dem,« mener talsperson.

Foto: olly2, Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

En forening for en dansk minoritetsgruppe føler sig presset, fordi flere, der tilhører minoritetsgruppen uden at være medlem af foreningen, er begyndt at ytre sig på en måde, der strider mod foreningens overbevisning. Derfor har foreningen iværksat en modoffensiv, der skal kvæle de ikke-organiserede stemmer.

»Vi repræsenterer trods alt et flertal inden for vores gruppe. De der røster, som lyder fra andre steder, er bare udsagn fra opmærksomhedssøgende enkeltpersoner. Det skal man ikke tage alvorligt,« lyder det fra foreningens talsperson.

Det er nemlig vigtigt, påpeger talspersonen, at de, der tilhører minoritetsgruppen, accepterer, at man må kæmpe ud fra de interesserer, som flertallet af medlemmerne har.

»Hvordan skulle vi kunne føre en seriøs minoritetspolitik, hvis vi ikke anerkendte majoritetens interesser? Du må huske, at man som medlem af en minoritetsgruppe har brug for ikke at føle sig marginaliseret, og derfor er det vigtigt at kunne stå sammen og kræve sin ret, også selvom nogle få mennesker klynker og føler sig krænkede, selvom de i virkeligheden intet har at klage over,« mener talspersonen.

En kritiker, der tilhører den minoritetsgruppe, som foreningen repræsenterer, udtaler:

»Mit problem med foreningen er, at den antager en masse ting om, hvordan man tænker, når man tilhører den her gruppe. Men jeg kan bare ikke identificere mig med det, og jeg mener, at det gør det svært for mig at blive taget alvorligt. Jo bredere, foreningens budskaber kommer ud, jo flere tror, de på forhånd ved, hvad jeg er for en, bare fordi jeg tilhører den her minoritet.«

Men det er svært at tage alvorligt, mener talspersonen, der slutter:

»Det er jo bare et »jeg«, som aldrig kan trumfe vores »vi«, simpelthen fordi vi er mange flere. Det ville være noget andet, hvis vedkommende mobiliserede en forening, der fik flere medlemmer, end vi er i vores. Så kunne vi tage dem alvorligt som en trussel og kæmpe en minoritetskamp mod dem. Men så længe, vi er flest, er der ingen grund til at gøre andet end simpelthen at ignorere dem.«

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 20/1 2017)

Forfatterkommentar af Zenia Larsen

Måske er det snyd at genbruge en Classic-artikel (jeg havde den også med i 2017), men da det er blevet en tradition, at hvide mennesker bruger sommeren på at slås om, hvordan man skal opføre sig over for farvede mennesker, vil jeg lige minde jer om noget:

Farvede mennesker kommer ikke med en manual. Der findes ganske vist farvede, som råber vældig højt og lader som om, de taler på vegne af os alle, men før du lader dig forføre til at tro, de har ret, så forestil dig, at det var Rasmus Paludan, der rejste rundt i Asien, Afrika og Mellemøsten for at lære folk dér om danskerne.