RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classic: RokokoGuide: Fem fingre, som kan bruges til næsten alt

RokokoPosten: Mange ved slet ikke, at de har fem værdifulde ressourcer lige ved hånden. I denne RokokoGuide lærer du, hvordan du får endnu større udbytte af dem.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

1. Tommelfingeren

Hvis du holder din højre hånd frem foran dig, kan du se en lille forgrening, der stikker ud fra venstre side af din håndryg. Det er tommefingeren. Faktisk har de fleste mennesker to – en på hver hånd. Med lidt øvelse kan du lære at bevæge dem rundt om hinanden. Det kaldes »at trille tommelfingre« og er en herlig beskæftigelse, hvis du keder dig. Du kan også lade en af dem pege opad for at signalere, at noget er godt – eller nedad for at signalere det modsatte.

2. Pegefingeren

Pegefingrene finder du lige ved siden af tommelfingrene. Som navnet antyder, er de gode til at pege med. Hvis du holder en pegefinger opad og vipper den frem og tilbage, får du en fantastisk gestus til at ledsage en kommanderende mishagsytring som »Man må ikke sige neger!« eller »Kan du så lade være med at prutte i mormors fine stol!« Fingeren er også god at pille næse med.

3. Langfingeren

Nu kan du kigge til den side af pegefingeren, hvor din tommelfinger ikke sidder. Den forgrening, du finder der, kaldes langfingeren. Den kan du stikke op i luften for at vise andre, at de er idioter. Du kan også bruge den til at banke insisterende i bordet, hvis du er utålmodig. Det kan andre fingre også bruges til, men langfingeren er særligt god til at fremkalde en enerverende lyd.

4. Ringfingeren

Ringfingeren sidder ved siden af langfingeren og er lidt svær at bruge fornuftigt. Men det har fortidens modeskabere råd for: Hvis du pryder den med smykker, kan du forvandle den fra et kedeligt vedhæng til et signal om, at du er rig og betydningsfuld. Hvis du altså gør det med stil. Ellers kommer du bare til at ligne en billig luder.

5. Lillefingeren

Lillefingeren sidder helt ude i siden af hånden, på den modsatte side af tommelfingeren. Som med ringfingeren har mange svært ved at bruge den fornuftigt. Men prøv at holde den op i luften med håndfladen vendt mod dig selv. Vip lidt med den. Så ligner den næsten en lille person, ikke sandt? Tegn øjne, næse og mund øverst oppe, så har du en herlig lille dukke, som du kan lege med, når du bliver træt af at trille tommelfingre.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 2/9 2017)

Forfatterkommentar af Zenia Larsen

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan finde på nettet af tips og tricks. Artikler om ting, man aldrig havde vidst, at man gjorde forkert og andre om ting, man aldrig vil gøre på nogen anden måde. Det er letkøbt – og ikke mindst letkøbt at gøre grin med.

Det kommer måske som et chok for nogle, men somme tider er man bare ikke i humør til at skrive den næste Rokoko. På den slags dage sender man en taknemmelig tanke til clickbait-fænomenet. Det er så dejligt nemt at skrive et eller andet tosset om et eller andet tosset.