RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classic: Nu bliver automobiler tilladt, hvis man spænder en hest foran (fra arkivet, 1904)

RokokoPosten: Rigsdagen har vedtaget en ny trafiklov, der lovliggør automobilkørsel på de danske veje.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For dem, som drømmer om at udskifte seletøj med et rat, er der gode nyheder. Det bliver nemlig lovligt at føre et automobil.

Men på grund af politisk modstand mod en fuld legalisering, er det dog et krav, at man har spændt en hest foran.

Lensgreve og medlem af Landstinget Victor de Lindenburg forklarer, hvorfor han og så mange andre modsatte sig ønsket om fuldt hesteløse kareter.

»Danmark har en tusindårig tradition for transport af både personer og varer via heste og hestetrukne vogne. Derfor er det ikke rimeligt, at man i fremskridtets navn vil gøre tusindvis af staldejere, opdrættere, seletøjsmagere og hestepærefjernere arbejdsløse, fordi nogle fløse har forelsket sig i en modedille,« siger han.

»Med den nye ordning har vi garanteret en fair løsning for både dem, som godt kan lide heste, og dem der drømmer om deres helt eget automobil. Ja, havde jeg levet i et land med større indflydelse fra det engelske sprog via stadig ikke opfundne massemedier, ville jeg have kaldet det en win-win- situation,« fortsætter landstings­manden, der også har en politisk stikpille til sine forhandlingspartnere.

»Til næste valg vil jeg bede alle, særligt dem i hestebranchen, erindre sig, at det var os konservative, der stod for denne ansvarlighed i forhold til at forhindre teknologiens amokløb. For tænk Dem, hvor det dog ville have været ganske aparte, om det var socialdemokraterne, der således havde forsvaret verden af i går,« siger han og slår en så animeret og hjertelig latter op, at han næsten taber sin monokel.

Trafikminister Hans Bramming fra regeringspartiet Venstre er ærgerlig over, at det ikke lykkedes regeringen at få sin politik igennem.

»Jeg synes dog, man skal fokusere på de gode ting, og det er et såre stort fremskridt, at danskerne nu lovligt kan anvende motordrevne kareter. Naturligvis er det ærgerligt, at der skal spændes en hest foran, men det er bedre end ingenting, og det kan man også udlægge som en ret stor sejr,” forklarer han.

(Artiklen blev oprindeligt bragt 14. 2. 2017)

Forfatterkommentar af Mikkel Andersson:

Langt fra alle artikler på RokokoPosten er skrevet ud fra egne politiske overbevisninger og/eller rå harme. Men jeg indrømmer blankt, at dét er denne. Jeg kørte med Uber helt utroligt tit, indtil de lukkede. Det var dejligt, billigt og effektivt. Med andre ord: alt det københavnske taxier ikke er.

Selv om socialdemokraterne og Dansk Folkeparti nok var partierne, der tvang Uber ud, er der måske også et hip eller to til de borgerlige regeringspartier i artiklen.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten