RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classic: Hipstermøbler genanvendt til varetransport

Rokoko Classic: Et aarhusiansk innovationsbureau har opdaget, at mange møbler fra kreative og urbane miljøer med fordel kan bruges til at stable varer på.

Læs mere
Fold sammen

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For ikke så længe besøgte Bryan Svensson, der er kreativ direktør for innovationsbureauet BrainLabT, Guggenheim Bilbao, hvor han så en kunstinstallation bestående af en gaffeltruck, som løftede et gigantisk, kvindeligt kønsorgan i formstøbt plastik:

»Da jeg først er kommet mig over værkets prægnante udsigelser om senmoderne heteronormativitet, slår det mig, at de huller, der i de træsofaer, vi har stående overalt på kontoret, måske ville kunne betjenes af den der løftedims, der sidder på en gaffeltruck. Jeg tænkte, at hvis man fjernede et par beslag, så ville man kunne transportere alle mulige ting oven på vores gamle møblement. Det kunne måske være smart på et lager eller en slags fabrik.«

Da bæredygtig up cycling, hvor man tilføjer et produkt ny værdi og alternative anvendelsesmuligheder, er blandt BrainLabTs core values, besluttede han sig straks for at se, om ideen kunne omsættes til praksis.

»Jeg besøgte Dansk Supermarkeds centrallager ude i Årslev med en af vores gamle bordplader samt siddefladen fra en sofa, og det viste sig, at begge dele passede perfekt til en gaffeltruck,« siger han og fortsætter:

»Det er lidt sjovt, for de havde faktisk trædimser, som lignede vores sofarester temmelig meget, endda helt ned til det lille EUR-mærke, som er brændt ind i træet. Så mon ikke en del produktdesignere i industrien har en baggrund i de kreative brancher og på nostalgisk vis har ladet sig inspirere af møblerne her?«

Bryan Svensson er rigtig glad for, at andre kan bruge deres gamle sofaer til noget fornuftigt.

»For at være helt ærlig var de ikke særlig magelige at sidde på alligevel – for slet ikke at tale om splinteproblematikken,2 siger Bryan Svensson.

BrainLabT regner nu med at indkøbe aflagt møblement fra store dele af den kreative branche i Aarhus. Planen er derefter at sælge de upcyclede enheder til industri, lager og transportbrancherne for 2995 kroner per styk.

(Artiklen blev oprindeligt bragt 19/9 2016)

_______________________________________________________

 

Forfatterkommentar af

Mikkel Andersson:

»En af de mest markante stemmer i kampen mod den kreative klasses uhæmmede, projektmageriske hærgen i Danmark er museumsinspektør på Horsens Industrimuseum, David Holt Olsen. Foruden at skrive vrede klummer i Berlingske, er han også kendt for at hade pallemøbler med en passion, som de fleste ellers forbeholder folkedrab eller ananas på pizza.

Selvom David er fast leverandør af idéer til RokokoPosten på vores superhemmelige interne idéudviklingsforum, er idéen til ovenstående nu min. Men den er oplagt tænkt som en hyldest til ham.

Bemærk i øvrigt, hvor elegant jeg har undladt at bruge ordet »palle« nogetsteds i artiklen, selv om det er, hvad den handler om. Det tog faktisk overraskende lang tid at skrive sig udenom.«