RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Rokoko Classic: Fans af etnisk udrensning dropper Stram Kurs - Kan ikke acceptere Paludans stalking

Stram Kurs’ politik om at tvinge en halv million mennesker ud af Danmark lød spændende for Grethe Jensen. »Men jeg synes, det er for ulækkert, at han har forfulgt en stakkels ung mand i årevis,« siger hun.

Foto: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For nylig er det kommet frem, at Rasmus Paludan, formand for partiet Stram Kurs, i flere år angiveligt chikanerede en ung mand så groft, at han til sidst fik et polititilhold på fem år.

Det har fået flere af Stram Kurs’ støtter til at tage afstand fra partilederen, der har talt og skrevet om at sende flere hundredtusinder af mennesker ud af landet og på Stram Kurs’ hjemmeside har en liste over personer, der om nødvendigt skal smides ud med faldskærm.

»Det med den etniske udrensning lød rigtig spændende. Lidt voldsomt, javist, men når nu ingen andre gider gøre noget effektivt ved landets indvandringsproblemer, må man gå mere ambitiøst frem. Men at Paludan i årevis har forfulgt en stakkels ung mand – føj for pokker! Det er simpelthen for ulækkert,« siger Grethe Jensen.

Også Ivan Andersen, der i mange år har stemt på Kristendemokraterne, men denne gang overvejede at sætte sit kryds ved Stram Kurs, udtrykker nu afsky over for Paludan.

»Puha, det havde jeg altså ikke regnet med. Jeg holdt af Paludan, fordi han var lidt af en provokatør, der samtidig holdt på gode danske familieværdier, fx det med at opdele folk i rigtige og forkerte danskere ud fra, hvor mange etnisk danske bedsteforældre de har. Men stalking af en ung mand? Er Paludan nu bøsse? Det må jeg tage afstand fra,« siger han, der i stedet vil stemme på Kristendemokraternes Isabella Arendt.

»Hun har samkvem med det modsatte køn, sådan som Gud ønsker det! Det kan jeg godt blive politisk opstemt af at tænke på. Og så behøver hun nok ikke stalke unge mænd for at få deres opmærksomhed, hvis du forstår sådan en lille én.«

Til gengæld ønsker hverken Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige at tage afstand fra Paludan på baggrund af de nye oplysninger.

»Jeg er ikke sådan én, der går og tager afstand fra folk. Hvis Stram Kurs og Nye Borgerlige kan mødes på klimaindsatsen eller transportpolitik, skal jeg da ikke være den, der dømmer Paludan for i flere år at have chikaneret en person, der ikke gad have noget med ham at gøre,« siger Pernille Vermund.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 19/5 2019)

Forfatterkommentar af Marta Sørensen

Efter at Stram Kurs forlængst havde erklæret deres ønske om at befri Danmark for flere hundredtusinde borgere på baggrund af etnicitet, udkom en historie om, hvordan Rasmus Paludan havde stalket en ung mand.

Naturligvis en relevant nyhed at bringe midt i valgkampen, men den forargede reaktion og erklæringer om, at nu måtte hans potentielle vælgere da komme til fornuft, var alligevel spøjs. Ville tilhængere af etnisk udrensning stejle over en enkelt stalking? Tja, måske. Grethe Jensen gjorde i hvert fald.