RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Opkald til alarmcentral erstatter eksamen i geografi

RokokoPosten: Et 112-opkald kræver detaljeret viden om geografi og evnen til at holde hovedet koldt og derfor velegnet som eksamensform, mener undervisningsministeren.

Foto: Dean Drobot, Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Du kender vejnavnet, men hvad med husnummeret? Og står der »Mona Larsen« eller »M. Larsen« på døren? Ingen andre evner at spørge så nidkært ind til de mindste detaljer, som alarmcentralens medarbejdere. Derfor ønsker undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) at give disse en central rolle i fremtidens geografieksamener.

»Efter at have læst transskriptionen af et alarmopkald foretaget i forbindelse med branden på Svinkløv Badehotel slog det mig, at det er en kynisme som den, centralens medarbejder udviste, vi har behov for under eksaminationen af elever i Folkeskolens ældste klasser,« siger hun.

I Danmarks Lærerforening reagerer man imidlertid køligt på ministerens forslag. Foreningens formand, Anders Bondo Christensen, påpeger, at hun stiller eleverne en umulig opgave.

»Kravet for at bestå fremtidens geografieksamen er, at man får overtalt alarmcentralens medarbejder til at sende et redningskøretøj eller en politibil. Men det er simpelthen mere, end man kan forvente, at en elev i 9. klasse er i stand til,« siger han og uddyber:

»Selv, hvis det lykkes at svare tilfredsstillende på, hvorfor man ikke ringer fra sin folkeregisteradresse eller består konditesten ved at løbe rundt for at finde et husnummer, er der ingen garanti for, at der er ledige vogne at sende.«

Ellen Trane Nørby forstår Anders Bondo Christensens kritik, men pointerer, at han misforstår forslaget.

»Der er selvfølgelig ikke lagt op til, at eleverne ligefrem skal få nogen til at rykke ud for at bestå. Det er blot intentionen at teste, om de er i stand til at svare på det meste – eller regne ud, hvordan svarene kan findes, hvis de ikke har dem på rede hånd. Ingen forventer jo, at nogen er i stand til at svare på alt, hvad man bliver spurgt om, når man ringer til 112,« beroliger hun.

Anders Bondo Christensen mener dog stadig, at eksamensformen er for svær.

»Jeg har tænkt mig at foreslå som kompromis, at eleverne i stedet bedømmes på deres evne til at remse samtlige lande i verden op i alfabetisk rækkefølge og herefter nævne deres hovedstæder og bruttonationalprodukter. Så har de i det mindste en chance,« slutter han.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten