RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Mand skuffet: Politikere er ikke moralske overmennesker

RokokoPosten: Et liv med stor politisk interesse havde overbevist Arne Jensen om, at de folkevalgte var en slags åndelige for­billeder. Han er derfor overrasket over den nye regering.

Arne Jensen aner ikke hvad han skal gøre, efter han indså at politikere ikke er moralske overmennesker. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Når jeg bedømmer politikere, tænker jeg meget på, om de kunne blive mine bedste venner – eller endda ægtefæller, hvis det er en kvinde.«

Sådan siger Arne Jensen, der har arbejdet som analytiker for Gallup hele sit liv og derigennem fået mulighed for at undersøge en lang række politiske forslag og udtalelser.

»Desuden har jeg siden teenageårene interesseret mig virkelig meget for politik. Hver morgen står den på TV 2 News, CNN og mindst en halv time med netaviserne,« fortæller 58-årige Arne, der altid har tænkt, at politikere var en særlig slags moralsk overlegne mennesker, som man kunne se op til og lade sig lede af:

»Her tænker jeg ikke bare på ledelse inden for fordelingspolitik eller afgifter eller små justeringer i straffeloven. Jeg har faktisk ment, at de folkevalgte kunne lede mig på et overordnet eksistentielt niveau, lidt som en præst eller måske et højt respekteret ældre familiemedlem.«

Derfor blev Arne skrækkelig skuffet, da det viste sig, at regeringsmedlemmerne havde et par lig i lasten.

»Jeg havde ikke hørt om Ole Birk Olesens indlæg, hvor han anklager kvinder for en masse ting, så da det kom frem, tænkte jeg: Kan det virkelig passe, at en mand, der skal administrere transport i Danmark, har sagt negative, generaliserende ting om kvinder i et moderat spøgefuldt indlæg?« fortæller Arne, der nu er i tvivl om, hvad han skal sige til sit barnebarn, toårige Ella, når hun bliver ældre.

»Hvordan skal hun klare sig som kvinde i denne verden, hvis ikke jeg kan pege på noget, som en tilfældig politiker har sagt for seks år siden, og bede hende om at lade sig inspirere af det?«

Arne Jensen indrømmer, at han måske skulle have modereret sine høje tanker om politikere, da Lars Løkke Rasmussens bilagssager kom frem, eller da Claus Hjort Frederiksen gav usande oplysninger til Folketinget.

»Jeg var måske for naiv, men jeg holder ikke op med at forvente mig store ting af vores folkevalgte. Hvis ikke jeg kan se op til en mand, der er mindre end halvt så gammel som jeg og har brugt hele sit korte liv i ungdomspolitik, eller en kvinde, der flyver business class og går til udvalgsmøder – hvem skal jeg så se op til?«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten