RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Irakere jubler over at have gjort Anders Fogh klogere

RokokoPosten: Glæde og stolthed over at have lært Anders Fogh Rasmussen noget vigtigt har ført til spontane jubel­scener i irakiske byer.

Anders Fogh har fået sig en vigtige lektie ud af den årelange krigsindsats i Irak. Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Bagdad har i løbet af det seneste årti dannet scene for mange tragiske og voldsomme hændelser. Først under den amerikansk ledede invasion i 2003 og siden en årelang borgerkrig. Men onsdag formiddag var byen præget af enorme og spontane glædesudbrud, da mere end 20.000 irakere jublende og dansende drog gennem hovedstadens gader.

På Frihedspladsen i det centrale Bagdad lykkes det RokokoPosten at stoppe den 45-årige elektriker Mustafa Moalem, der ellers er travlt optaget af at råbe »Fogh Akbar!« for at høre, hvad hans begejstring skyldes.

»Jeg er så glad for, at vi irakere har kunnet bidrage til, at Anders Fogh Rasmussen er blevet klogere,« siger han med henvisning til et interview i »Vi ses hos Clement« på DR2, hvor Anders Fogh forklarede, at Irak-krigen har lært ham, at det er en god idé at have en velgennemtænkt plan, inden man går i krig.

»Tænk engang, at vores lille land for de beskedne ofre, vi har ydet, har været med til at lære en statsmand som Fogh noget så overraskende og vigtigt, som at det er en god idé med en plan,« fortsætter han, mens glædestårer presser sig på i øjenkrogen.

En anden deltager i glædesoptoget, den 25-årige sygeplejerske Ghalibah Khouri, stemmer i lovprisningen.

»Jeg synes, det er utrolig ydmygt og storsindet af Anders Fogh Rasmussen, at han på den måde erkender, at han tog fejl. Særligt når man tænker på, hvor beskeden en fejl, der faktisk er tale om. For hvor mange tænker ligefrem på at lægge planer, før de invaderer et land, de ikke kender særlig godt? Ikke mig, det er helt sikkert,« siger hun.

Dermed er Ghalibah helt på linje med flertallet af Iraks befolkning, hvoraf 86 procent i en meningsmåling erklærer sig helt eller delvist enige i udsagnet: »Ofrene for den amerikanske invasion samt borgerkrigen var en meget lille pris at betale for at gøre den danske eksstatsminister klogere.«

Anders Fogh Rasmussen udtaler til RokokoPosten, at han er rørt over den store irakiske begejstring, og at der nu i øvrigt ikke er mere at komme efter.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten