Rigtigt at TV-direktør straks fratræder

Det ville have været rigtigt, hvis TV 2s bestyrelse, straks Per Mikael Jensens skifte til Metro International var blevet dem bekendt, havde takket direktøren for indsatsen, ønsket tillykke med de nye, store udfordringer og så ellers bedt ham rydde sit skrivebord straks. Derudover kunne de så have valgt at lade ham stå til rådighed for TV 2s konstituerede topledelse i det omfang, TV 2 har brug for at trække på ham. Var det gået sådan, var Per Mikael Jensen og bestyrelsen sluppet for et småpinligt forløb, som ikke tjener nogen til ære.

Det er således den helt rigtige, men for sene beslutning, TV 2-bestyrelsen traf, da den i går afgjorde, at direktøren straks fratræder sin stilling. Når sagen stiller sig anderledes end så mange andre fratrædelser, er det fordi Per Mikael Jensens habilitet er antastet, da han som ny international topchef i Metro International er utrolig tæt på MTG, der meget vel kan tænkes at byde på TV 2.

Sådan set er det uforståeligt, at den ellers erfarne bestyrelse og direktør ikke har set balladen komme. Kritikken er kommet fra mediepolitikere, som har kendt deres besøgelsestid, idet TV 2 er ejet af staten. Da kritikken først blev kendt, gik det rimelig hurtigt med at træffe en beslutning, så mon ikke Per Mikael Jensens renommé overlever dette uheldige exit. Men TV 2s bestyrelse må have røde ører, og så må de hellere se at komme op i omdrejninger med at finde en afløser. Af hensyn både til virksomheden og staten, der forventer en ordentlig sum penge, når TV 2 forhåbentlig snart kan blive privatiseret.