Renault vækker Alpine

Alpine skal genopstå. Det har Renaults ledelse fastslået, efter at skaberen af den oprindelige Alpine afgik ved døden i august.

Et af Renaults mest hæderkronede mærker Alpine skal bygges igen. På billedet konceptmodellen Laguna Coupé, der forventes at inspirere ingeniørerne, der får opgaven med Alpine. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I 1955 byggede Jean Rédélé sin første Alpine på bunden af Renault CV4 - et koncept, der lignede Porsche 356 ganske meget ved at kombinere avanceret teknik med lav vægt og et attraktivt design.

I 1994 rullede den sidste Alpine-model af samlebåndet på Renault-fabrikken i Dieppe, og da Rédélé døde for to måneder siden i en alder af 85, modnedes tanken om at skabe en ny Alpine. Det er øverste Renault-chef Carlos Ghosn, der har fået ideen, der skal »hylde og hædre en passioneret entreprenør, som gjorde Renault-navnet kendt langt uden for de sædvanlige kredse«.

Ifølge branchetidsskiftet Automotive News bliver den kommende Renault Alpine baseret på egen platform med al den nyeste teknologi. Den bliver således ikke blot en lidt anderledes udgave af konceptbilen Laguna Coupé. Carlos Ghosn har tidligere sagt, at hans drøm er at bygge en bil, der formidler Renaults erfaringer fra Formel 1, og her passer Alpine perfekt.

Bilen får nogenlunde samme pris som Nissan 350Z (cirka 800.000 kr.), og allerede i 2010 kan vi få den at se. Alpine-fabrikken i Dieppe eksisterer stadig og er centrum for Renaults sportsvognsmodeller.