Weekend med velvære

Ah, Hvem kan ikke bruge et par dage på at forkæle sig selv? Vi guider til en par-weekend på Bornholm.

Lej et par cykler og begiv jer ud i den storslåede bornholmske natur. Det er en sand lise for sjælen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Destination Bornholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag

Kl. 17.50
Tril i land fra færgen fra Ystad. Overfarten tager under halvanden time og køreturen fra København en god time, så selv om det måske bare er tre timer siden, man sad foran computeren på arbejdspladsen, føles det allerede langt væk, når man forlader færgen og mødes af den karakteristiske udsigt over Rønnes lave gule og røde huse.

Kl. 19.10
Det bornholmske køkken er de senere år gået fra at være lig med røgede sild til et studie i gode råvarer og gastronomisk kvalitet i international klasse. Et af de steder, der for alvor rykker på gourmetscenen, er Le Port i Hasle. Hvor man ikke bare får delikatesser som for eksempel hanebryst (fra Bornholm naturligvis) til rimelige priser, men også en fantastisk udsigt til solnedgangen med i købet.

Kl. 21.30
Sæt kursen nordpå til Sandvig-Allinge og check ind på for eksempel Pension Klostergaarden i Allinge, som ligger i en af de små, smalle stræder helt ned til Østersøen. Her er ikke vild og minimalistisk designer-luksus, til gengæld er her stokroser, svaler under taget og en hyggelig have med gamle æbletræer. Priser fra 790 kr. per nat.


Lørdag

Kl. 10.00
Efter den hjemmelavede morgenmad i stuen med udsigt til havet sætter I kursen nordpå til en gåtur i noget af Bornholms smukkeste natur omkring Hammerhus borgruinen. Som ganske vist er en klassiker, de fleste, der har været på lejrtur på Bornholm tilbage i folkeskole-alderen, allerede har set, men ikke desto mindre stadig kan prale af en enestående udsigt over havet fra sin plads på toppen af de stejle klippesider.

Kl. 12.05
Hammershus og granitklipper er ikke det eneste karakteristiske ved Bornholm. Øen ude i Østersøen er også et paradis i gode lokale råvarer, som for nogles vedkommende kan købes i resten af Danmark også, mens andre kun kan hjembringes fra øen. Et af de steder, hvor man kan investere i blandt andet honning, pasta, pølse, kiks og ost, er i den gamle mølle i Gudhjem, som i dag er restaureret og fungerer som butik. Og café – så nyd en bornholmsk tapastallerken med blandt andet laks, ramsløg og kylling i lakrids til 125 kr.

Kl. 13.30
Gå en tur i en af Bornholms mest populære kystbyer, Gudhjem. Besøg eventuelt Oluf Høst Museet, som ligger i den afdøde malers hus og har den skønneste have med en pragtfuld udsigt over havet, eller stik indenom pandekagehuset eller Karamel Kompagniet. 

Kl. 15.20
Kør videre langs kysten til Svaneke, som sammen med Gudhjem har rekorden som en af de mest besøgte byer på øen. Svaneke er ikke ret stor, ikke desto mindre finder man her både et chokoladeri (prøv flødebollerne med mandelbund), det efterhånden nærmest verdensberømte Svaneke Bryghus, samt et hav af butikker med brugskunst, keramik, lokal kunst og smykker.

Kl. 18.10
Længere nede ad kysten ligger Nexø, som er en fisker- og industriby mere end en oplagt destination for turister. Alligevel er det turen værd at køre hertil, for midt på havnen finder man restauranten Jantzens fristelser, der er ejet og drevet af et ungt par, som selv plukker de bær, svampe og andre delikatesser fra naturen, som bruges i maden. Spis middag her og bestil eventuelt dagens fisk, som naturligvis er hevet lige op af havet.

Kl. 20.50
Tril tilbage langs kysten til Allinge (turen tager maksimalt en halv time) og parkér bilen, inden I går de fem minutters gang op til Gæstgiveren, en blanding af kro og hotel, hvor der hver aften i sommerperioden er fest og musik i gårdhaven med optræden af navne som Tue West, Søs Fenger og andre landskendte musikere.
 

Søndag

Kl. 10.10
Sæt efter morgenmaden kursen mod Snogebæk på øens sydøstlige spids, eventuelt via Danmarks tredjestørste og smukke skov, Almindingen. Snogebæk ligger tæt ved Balka Strand, som er beriget med sand som flormelis. Selve Snogebæk er et fiskerleje, blottet for stress og kaos. Bortset fra måske i ismejeriet, Boisen Iskafé, hvor man kan få hjemmelavet økologisk is, som smager, så det er trængslen værd.

Kl. 12.15
En af Bornholms mest omtale gourmet-restauranter hedder Kadeau og ligger helt ud til vandet på øens sydlige kyst. Råvarerne er friske, lokale og behandlet med omhu, så uanset hvad man vælger fra frokostmenuen, er der garanti for et af den slags måltider, man trods den lidt høje pris (250 kr. for frokost) vil huske længe. Husk at bestille bord.
kadeau.dk. 

Kl. 14.00

Tril langs kysten til Rønne og brug et par timer på at slentre rundt i verdens mindste hovedstad. Byen har flere fascinerende gamle bygningsværker – blandt andet Bombehusene, Bornholms By- og Havemuseum, og Forsvarsmuseet på Kastellet. I byens mange små stræder og smalle gader finder man desuden ganske mange butikker med bornholmsk brugskunst af høj kvalitet.

Kl. 16.20
Bornholm fik i marts 2010 sin første egentlig spa, Den Bornholmske Diamantspa på Hotel Griffen i Rønne. Her findes 1.000 kvadratmeter velvære i form af varmt- og koldtvandsbassiner, sauna, dampbad, en udendørs jacuzzi, og mulighed for at blive æltet igennem (eller strøget blidt, hvis man er mere til det) af de kyndige massører. Med i entréprisen på 225 kr. får man frugt og juice ad libitum.

Kl. 18.30
Kør ombord på færgen tilbage mod Ystad.

Læs også: Parferie i den syvende himmel