Washington med på Brown-bølgen

"Engle og Dæmoner" bragte horder af turister til Rom. I kølvandet på forfatterens nyeste roman er Washington klar med turist-hjemmeside med "locations" til "Det forsvundne tegn".

Washington er klar til at modtage de turister, man regner med vil valfarte til for at besøge de monumenter, der er nævnt i Dan Brown's seneste roman. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nicholas Kamm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi må vente til et par måneder med at læse "Det forsvundne tegn".

Læs også: Hvad skal du læse hvor?

Men på engelsk er den udkommet: "The Lost Symbol" - Dan Browns nyeste spændingsroman, hvor Robert Langdon, der er ekspert i at tyde symboler og koder, nu huserer i Washington i USA.

Ganske vist har anmelderene været lidt lunkne. Forventningerne til den verdensberømte forfatter har været enorme, og mange mener, at den nye roman ikke lever op til forgængerne "Da Vinci mysteriet" og "Engle og dæmoner".

Men salget af den nye roman går strygende, og turistmyndighederne i Washington D.C. er rustet. Her har man nemlig noteret sig, hvordan turisterne flokkedes i Paris efter "Da Vinci Mystiert" og i Rom efter "Engle og Dæmoner" for at se de steder, der optræder i romanerne, i virkeligheden.

Guide til bogens "locations"
Samtidig med, at "The Lost Symbol" blev sat i boghandlernes udstillingsvinduer, var byens turistorganisation, Destination D.C., klar med en The Lost Symbols hjemmeside, der bl.a. indeholder en guide til de steder og bygninger, der optræder i bogen. 

Her vises vej og fortælles om højdepunkter som f.eks. kongresbygningen Capitol, den botaniske have , George Washington Memorial og frimurernes højborg "House of the Temple".

"The Lost Symbol" udkom i sidste uge i USA, Canada og Storbritannien i det største oplag i forlaget Random House's historie.
 I Danmark trykkes "Det forsvundne tegn" i mere end 110.000 eksemplarer i første udgave, og romanen er til salg fra 16. november.

Se The Lost Symbols turistsite her.