Wagrain er perfekt for familier

Man kan sagtens få pulsen op i familievenlige Wagrain. Rejseliv.dk steg til vejrs i en paraglider for at få overblik over det populære østrigske skiferiested.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi bevæger os hen, hvor bakken bliver meget stejl, og vinden kommer som en let brise imod os. Lidt fremme kommer der et knæk, hvorefter det går nærmest lodret nedad.

Næste: Jodlemusik og billig Perlwein

Min puls bevæger sig kraftigt opad, mens faldskærmen bredes ud på sneen bag mig, og jeg via en sele hægtes på guiden. Med tommelfingeren giver jeg tegn til, at jeg er klar, og vi bevæger os ned over bjerget, hvis hældning bliver stejlere og stejlere.
Pludselig er der luft i skærmen, og det føles nærmest, som vi stopper op. Men der er nu luft under os, og i en rolig bevægelse svæver vi ud over det smukkest tænkelige sceneri.

»Træk i den højre line og slæk i den venstre,« råber guiden.
Jeg gør som han siger, og faldskærmen begynder at dreje til højre i et flot sving. Her, et godt stykke over pisterne er udsigten fantastisk. I stilhed svæver vi hen over landskabet med bjerge, lifter og skiløbere langt under os.
Turen med paraglider, som den firekantede faldskærm kaldes, starter i Sankt Johann, der ligger i udkanten af det meget store område Skiwelt Amadé.
Vi er i Østrigs største skiområde, der byder på 860 kilometer pister, 270 liftanlæg og masser af blå og røde samt enkelte sorte pister.

Brede blå og røde boulevarder
Amadé hænger ikke helt sammen, men er opdelt i flere separate områder. De mest kendte steder er Flachau og Wagrain, og det er her de fleste skiskoler ligger.
Området her går op i knap 2.000 meters højde, og langt de fleste pister er brede blå og røde boulevarder uden de store faldprocenter. Liftene har stor kapacitet, og der er opvarmede sæder i de fleste.
Dejligt og behageligt og derfor ikke overraskende, at over halvdelen af Wagrains gæstesenge er belagt med danske skiløbere sæsonen igennem. I masser af butikker tales dansk, i skiskolen er der ansat danske instruktører, og spisekortet på mange restauranter fås også på dansk.

For en familie, der for første gang vover sig sydpå for at udfordre Alperne på ski, er stedet perfekt. Man bevæger sig rundt i trygge omgivelser, kan uden problemer aflevere børnene i skiskolen, og man risikerer ikke en dårlig skioplevelse med udelukkende sorte puklede nedfarter på pistekortet.
I udkanten af Skiwelt Amadé finder man andre interessante steder. Mens familierne primært flokkes i Wagrain og Flachau, lokker området i Zauchensee de mere krævende skiløbere med en stejl World Cup-strækning, der udgår fra toppen af det 2.188 meter høje Gamskogel. Pisten ender cirka 1.000 højdemeter længere nede, og har man ikke fået nok, er der direkte forbindelse til den kulsorte Taurnkar-piste lige overfor.

Næste: Jodlemusik og billig Perlwein