Vulkanaske hindrer danske flyafgange

Københavns Lufthavn er ramt af enkelte aflysninger af flyafgange torsdag morgen på grund af askeholdig sky fra islandsk vulkanudbrud. Også Heathrow er ramt.

Asken fra vulkanudbruddet i Island påvirker også flytrafikken i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ingolfur Juliusson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skyer af vulkanaske fra Island kan skabe vanskeligheder for flytrafikken over store dele af Nordeuropa torsdag. I Norge har man indstillet i flytrafikken nord for Bodø. I Sverige er luftrummet nord for Luleå lukket. I Storbritannien forventer man, at Heathrow lukker ned i eftermiddag.

Københavns Lufthavn er også ramt af enkelte aflysninger af flyafgange torsdag morgen. Det drejer sig om fly til Nordnorge og Skotland.

Se også: Turister strømmer til islandsk vulkan

I Islands hovedstad Reykjavik lyder meldingen, at flyveforbuddet bliver udvidet kraftigt torsdag til også at omfatte store dele af Sverige, Finland og også til de nordvestlige regioner af Rusland. Storbritannien er også påvirket af asken - i det nordlige Skotland blev luftfartsselskaber tidligt i morges beordret til at blive på jorden og i Storbritanniens største lufthavn Heathrow er mere end 250 indenrigsafgange aflyst og det forventes, at lufthavnen lukker helt ned senere i dag.

- Vi begrænser flyvninger i det område, der er berørt af askeskyerne fra det islandske vulkanudbrud - i øjeblikket er det den nordlige del af Skotland, lød henstillingen fra sikkerhedsorganisationen.

Ifølge Storbritanniens luftsikkerhedsmyndighed forventes det, at askeskyerne bevæger sig mod syd i løbet af torsdag. Den internationale flytrafik til og fra Island er ikke berørt, fordi landets vigtigste lufthavn Keflavik ligger vest for vulkanen.

Myndighederne i Island evakuerede onsdag op til 800 mennesker i den sydlige del af landet ved gletsjeren Eyjafjallajökull, da et vulkanudbrud fik dele af gletsjeren til at smelte, hvilket skabte store oversvømmelser.

- Mellem 700 og 800 mennesker er evakueret fra deres hjem, fordi der er risiko for et udbrud i Eyjafjallajökull, og fordi der har været mange jordskælv i området. Alle veje er lukket, siger Baldur Sigurdsson, talsmand for politiet til det franske nyhedsbureau AFP.