Vores bedste tips til Rom

Fra Paris over New York til Rom. Berlingske Media udgiver en række rejseguider til flere af verdens storbyer, som kan købes i Infoshop via b.dk. Her er en smagsprøve på vores tips til Rom.

Foto: Christian Ringbæk

I Infoshop på b.dk har du adgang til en vidensportal – en butik med millioner af informationer indsamlet, bearbejdet, og gjort tilgængelige. Blandt andet kan du købe en oversigt over Københavns bedste restauranter, en guide til Danmarks skoler, og på rejsefronten en række guider til storbyferien, hvis indhold Rejseliv står bag.
Rejseguiderne i Infoshop koster 29 kr.

For at give dig et indtryk af, hvad du får i rejseguiderne, bringer vi her et par smagsprøver fra guiden til Rom, som vedbliver at være blandt de mest populære destinationer i europæisk storbyferie. Ud over tips til det, du ser her på siden, giver vi i guiderne blandt andet tips til lækre hoteller, til de sjoveste oplevelser for børn, dejligste grønne områder, hotteste barer, bedste museer og meget mere. Inden for kategorien mad bringer vi i guiden forslag til tre dyre, tre mellem og tre billige restauranter, her på siden viser vi et eksempel fra hver kategori.

Roms restauranter

Dyr
La Pergola
Er Roms og måske hele Italiens bedste restaurant. I hvert fald er det byens eneste med tre Michelin-stjerner med den verdensberømte chef Heinz Beck som garant for, at menuen er fremstillet af de allerbedste lokale råvarer. I tilgift kommer restaurantens vinkælder med over 53.000 flasker og en vandmenu med valg mellem 29 forskellige mærker. Restauranten ligger i hotel Rome Cavaleri, der er et Waldorf Astoria hotel, og er åben for middag tirsdag til søndag.
Via Alberto Cadlolo 101, Monte Mario
romecavalieri.com

Mellem
Osteria de Memmo – I Santori
De bedste spisesteder ligger sjældent på de mest kendte pladser. Memmos osteria »I Santori« ligger i de små gader mellem Piazza Navona og Tiberen. Her har Memmo efter 30 år som restaurantchef endelig fået sin egen restaurant. Værd at prøve er Antipasto alla Memmo, og Memmo vil sørge for, at bordet fyldes af små forretter som ristede peberfrugter og grillede auberginer, inden pastaretten og kødretten.
Lukket søndag
Via dei Soldati 22-23, Ponte Parione (kort 6B)
osteriadememmo.it

Billig
La Mucca Bischera
En rustik og enkel restaurant efter de gammeldags principper med rødternede duge på bordet – og så lige en twist: en stor plettet ko i krammedyr-version sidder i en stol og holder på menukortene. Det er ungdomskvarteret San Lorenzo i en nøddeskal. Restauranten har en mindre udendørs afdeling mellem fortov og gade og menukortet har klassiske italienske retter – dog ingen bruschetta og pizza til frokost – men masser af pasta.
Via Delgi Equi 56, San Lorenzo

Download hele guiden her

På vej til andre storbyer? Her er vores guider til Barcelona, Paris, New York og Berlin.