Vores bedste tips til Mallorca

Fra Berlin over New York til Mallorca. BT Plus udgiver en række rejseguider til rejsemål over hele verden. Her er en smagsprøve på vores tips til den spanske ferieø Mallorca.

Mallorca er et superhot rejsemål for danskere, især i sommerperioden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen

På BT Plus på bt.dk har du adgang til en lang række guider indenfor alt muligt og umuligt – rengøringsguiden, sundhedsguider, spar-penge guider – samt på rejsefronten en række guider til ferien, hvis indhold Rejseliv står bag.

Læs også: 5 lækre Mallorca-hoteller

For at give dig et indtryk af, hvad du får i rejseguiderne, bringer vi her et par smagsprøver fra guiden til Mallorca, som hele året rundt, men især lige nu, i sommerperioden, er et superhot rejsemål for danskere. Ud over tips til det, du ser her på siden, giver vi i guiderne blandt andet tips til lækre hoteller, til de sjoveste markeder, hotteste barer, flotteste vandreruter, og dejligste restauranter, sidstnævnte i kategorien dyr, mellem og billig.

Rejseguiderne på BT Plus koster 29 kr., eller du kan købe et måneds-abonnement til 29 kr. Guiderne er på 28 A5-sider, lige til at printe ud og tage med. Se mere på bt.dk/btplus.

Tre strande

Es Trenc
En af de strande, som oftest dukker op på listerne, når verdens og Europas bedste strande kåres i forskellige sammenhænge, er Es Trenc på Mallorcas sydkyst. Den ligger i et naturreservat, hvorfor den ikke er – eller bliver – plastret til med hoteller, restauranter og forskellige vandaktiviteter. Der er dog solvogne og parasoller, men lavet af palmer, så de falder ind i landskabet. Selve stranden er knapt to kilometer lang med fint hvidt sand, bred og med klitter. Et afsnit af den er for naturister.

Den danske strand
Lise Marcussen fra Bornholm tog for mange år siden på ferie på »kærlighedens ø« og tabte sit hjerte til den unge mallorciner Julio Lopez, som netop havde netop forpagtet Bugambilia-stranden i Cas Canar mellem San Austin og Illetes. I dag hedder den 100 meter lange sandstrand for »Den lille danske strand«. For at finde den skal man gennem et hul i den gule mur i det skarpe vejsving cirka 200 meter fra Illetes-krydset. Kun ordene »playa« og »strand« på muren afslører, at der på den anden side af hullet ligger en strand.

Coll Baix
Man kan godt finde uforstyrrede strande på Mallorca, men med øens popularitet kræver det oftest lidt arbejde at komme dertil, som de fleste turister ikke orker. En af de strande, der af den grund ikke modtager ret mange gæster, er Coll Baix, som ikke ligger ret langt fra Alcudia, men som man kun kan komme til ved først at køre ad en grusvej og derefter gå 25 minutter de sidste to kilometer ad en forholdsvis stejl sti gennem fyrreskov. Men så har man også 220 meter lang og 50 meter bred strand for sig selv.

Tre for børn

Aqualand
Mallorca er rig på vandlande, det største af slagsen hedder Aqualand og har så mange vandaktiviteter af forskellig art, at ethvert barns indre vandhund nok skulle kunne blive tilfredsstillet. Fra rafting i gummiringe over bølgebade til rutsjebaner med nærmest lodrette fald, med rør, der snor sig, med tunneler, eller med fire ved siden af hinanden, så man kan rutsje om kap. Derudover er der almindelige pools til de helt små.  Indgangen står i ca. 150 kr. for voksne og 100 kr. for børn. Her er åbent fra maj til september.
Autovia Palma Arenal, Llucmajor. Aqualand.es

Pirat Show
Det lyder som en turistfælde, og det er formentlig også i forhold til pris, kvaliteten af mad og udvalget af merchandise. Men kan man se bort fra det (og det kan de fleste, showet har eksisteret og blevet mere og mere populært i 26 år), får man en forrygende oplevelse. Mens man spiser, synger, danser og optræder en flok meget akrobatiske og gymnastiske pirater på scenen. I prisen (som starter ved 150 kr. for børn og 200 kr. for voksne, afhængig af dato og plads) indgår mad, drikke og transport fra hotellet.
Porrassa, 12, Calvia. Piratesadventures.com

Jungle Parc
Går sønnike (og måske også farmand) rundt med en lille Tarzan i maven, er Jungle Parc i det sydvestlige Mallorca stedet, hvor han kan få lov at udfolde sig. Jungle Parc er et mekka af high rope, som kort fortalt er platforme placeret i forskellige højde i træerne, som man bevæger sig mellem via hængebroer, rutsjebaner, liner eller reb. Balance og en mangel på højdeskræk er essentielt, til gengæld er det sjovt på den adrenalinfremkaldende måde. Parken har baner til både børn og voksne.
Avenida Jaime 1, Santa Posa. Jungleparc.es

Læs også: Det ægte Mallorca