Vores 20 favorit-byer

Danskerne er vilde med storbyferier, viser undersøgelser. Se vores top-20 byer her.

Big Ben - Londons vartegn - er en af de seværdigheder som man ikke kommer udenom under et besøg i London. London er nr. 2 på listen over danskernes favorit-byer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Marseilles, Dublin, Krakow eller Firenze? Mulighederne er uendelige, når det handler om at vælge, hvor storbyferien skal gå hen.

Men vi danskere er trofaste - eller måske lidt tryghedssøgende, hvis man vælger at se det fra en anden side - når feriekufferterne skal pakkes. For det er i høj grad de samme byer, vi besøger - både for første, anden, tredje og syvende gang.

Det viser en undersøgelse, som hotelportalen Hotels.com har lavet. Lidt overraskende (i hvert fald for denne skribent) er det såmænd vores egen hovedstad, København, der løber med førstepladsen, når det handler om, hvilken storby vi booker flest hotelovernatninger i. Og det selv om danske hotelpriser hører til blandt verdens dyreste.

På andenpladsen kommer London, der altid er et super populært rejsemål blandt os danskere. Mon ikke det billige pund i disse finanskrisetider har gjort det ekstra attraktivt for mange at besøge den engelske hovedstad?

Og kombinationen billige flybilletter og en lav dollarkurs har givet spillet en rolle i, at New York indtager fjerdepladsen på listen.

Den korte afstand, og det faktum at mange danskere ejer bolig i Berlin, har placeret den tyske hovedstad på en flot tredjeplads.

 

Storby Top-20

1. København

2. London

3. Berlin

4. New York

5. Paris

6. Stockholm

7. Hamburg

8. Barcelona

9. Rom

10. Prag

11. Oslo

12. Århus

13. Amsterdam

14. San Francisco

15. Las Vegas

16. Los Angeles

17. Milano

18. Gøteborg

19. Malmø

20. Miami