Voksen-hoteller i stor vækst

Både Spies og Star Tour satser stort på voksne, som rejser uden børn - flere børnefri hoteller er på vej.

Apollo, Spies og Star Tour sætter alle ekstra fokus på børnefri-ferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

De store charterbureauer med Star Tour og Spies i spidsen, har fået øjnene op for, at masser af danske par rejser uden børn. Spies åbnede sit første hotel i Sunprime-kæden - rejser for voksne uden børn - på Gran Canaria i 2007, og Spies oplever en fremgang i dette års vintersalg på 56 procent i forhold til sidste år.

Læs også: De riges hotel i London er på banen igen

Det har fået bureauet til at satse mere på voksen-hoteller, og her i november åbnes et nyt voksen-hotel i Kamala på Phuket, mens man til foråret åbner et nyt Sunprime-hotel på Mallorca. Det bliver det femte hotel i kæden, som Spies planlægger at udvide kraftigt.

Også hos konkurrencenten Star Tour satser man nu stort på voksen-hoteller. Man erkender simpelthen, at mens de børnevenlige hoteller i Blue Village kører fint, så skal der gøres noget for voksne par uden børn.

Voksne er oversete
"Voksne par er simpelthen en overset gruppe i charterbranchen, og det vil vi nu for alvor gøre noget ved," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour. 65 procent af gæsterne på vores charterferier er par, og de er i øjeblikket den vigtigste målgruppe, som vi skal gøre noget for."

Star Tour understreger, at man egentlig har et stort udbud for voksne. Der er f.eks. de 27 Blue Couples-hoteller rundt om i verden, som er garanteret uden børn under 16 år, og hvor man lægger vægt på dobbeltsenge, dobbelte solsenge, borde til to i restauranterne og mere afdæmpet underholdning.

Flere andre af Star Tours koncepter inviterer til de mindre og mere personlige steder, f.eks. Blue Unik, som er små, historiske hoteller, der er Deluxe-hotellerne med luksus for både børn og voksne, og der er On The Beach, som er små hoteller direkte på stranden.

Voksen-hotellerne findes populære steder som i Tyrkiet, på Korfu, Kreta, Egypten, Gran Canaria, Rhodos, Mexico og Thailand. Og focus vil i fremtiden være stærkt rettet mod 50+-generationen, som både har penge og lyst til at bruge dem.

Hos Spies er man glade for forårets nye Sunprime Palma Beach-hotel på populære Mallorca. Hotellet ligger nær både Palma og øens lufthavn og er placeret direkte på stranden med den lille by Càn Pastille rundt om hjørnet.

"Mallorca er danskernes favoritø om sommeren. Derfor er vi specielt glade for, at vi får et Sunprime netop her. Hotellet har en perfekt beliggenhed direkte på strandpromenaden og en fantastisk udsigt over Middelhavet. I nærheden ligger der flere gode golfbaner," siger direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Spa, golf og andre voksenforlystelser
Apollo ejer ikke hoteller (kun sportsresortet Playitas på Fuerteventura), men sælger mange kategorier af hoteller. Apollo har 1600 hoteller totalt set i udbuddet, og en voksende hotelkategori er Duo, som er hoteller til voksne.

"Vi har set en øget tendens de seneste fem år, og jeg er sikker på, at vi ikke har set den toppe endnu," siger PR-chef Rikke Koks Andreassen fra Apollo. "Enten er man på familieferie med alt, hvad det indebærer af komfort og faciliteter, eller man er på parferie hvor man typisk vil have spa og golf og andre voksenforlystelser."
 
"Vi anbefaler således en lang række hoteller, som egner sig bedst til voksne og ikke til børnefamilier. Det betyder, at der ikke er børnerabatter eller lignende på disse hoteller, og at der - væsentligst af alt - ikke er børnefaciliteter, børnemenuer, udflugter for børn og lignende."