Vodickova-gaden i Prag

Shopping-gaden, turisterne aldrig opdager. Her er 8 forslag til hvad du kan opleve i Vodickova-gaden.

Nr. 39: Besøg denne fine, gamle butik med cigarer og vin. Bemærk den flotte udskårne træfacade og gå så ellers på opdagelse mellem havanesere og portvin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Johansen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tjekkiske hovedstad kaldes også ”Den Gyldne Stad” på grund af sine overdådige paladser og utallige smukke bygninger fra 1700- og 1800-tallet. Desværre er priserne også temmelig ”gyldne”, der hvor de fleste turister flokkes.

Læs også: Prags hemmelige oaser

Men bevæger man sig bare lidt væk fra menneskehorderne, er der flere gode shoppingmuligheder. Eksempelvis er der disse gode steder i Vodičkova-gaden.

Mad og jazz
Nr. 17: Går du ind gennem passagen ved siden af McDonald’s (der i øvrigt har en udmærket McCountry-burger lavet på svinekød), finder du den superhyggelige udendørs-restaurant Jedová Chysè, der serverer traditionel tjekkisk mad – for eksempelvis andesteg med kål til ca. 65 kr.

Efter aftensmaden og et par gode tjekkiske øl, kan du jo smutte ned i kælderen, hvor Metropolitain Jazz Club holder til.

Mode
Nr. 19: Her ligger en stor Tommy Hilfiger-butik med masser af smart – og dyrt – tøj.

Sandwiches
Nr. 21: Er du til lidt lettere mad, så gå ind i Boulevard Baguette, hvor du kan få lækre sandwiches og salater i international storbystil. Du kan spise herinde – eller tage maden med. Er du tørstig, kan du både købe kildevand og friskpresset juice.

Sko
Nr. 23: På hjørnet ligger den lille modebiks Gianni med sko og støvler for enhver smag.

Smykker
Nr. 26: Kryds over gaden (se dig for; her kører sporvogne).Her finder du den llille smykke- og krystalglasbutik Komodo. Herinde finder du farverigt, moderne design på grænsen mellem kitsch og cool.

Smuk shopping
Nr. 30: Gå herefter ind i det smukke, overdækkede butiks-kompleks Novak, der stammer helt tilbage fra 1878 – det er Prags ældste. I 1910’erne blev det ombygget i den elegante Art Nouveau-stil. Herinde finder du både små modebutikker, en café, en restaurant, en biograf og forskellige butikker. Heriblandt en drømmebutik for foto-entusiaster.

Her kan du finde alt fra flotte gamle Leicaer og Hasselblad til nye digitalkameraer. Se også den skøre statue med hesten, der hænger ned fra loftet i benene.

Tjek brugernes tips om Prag

Lækkerier
Nr. 31: Kryds herefter igen gaden (pas stadig på sporvognene…) og smut ind på konditoriet Myšák. Indretningen er ikke så vellykket - den er vel nærmest kedelig – men ifølge min guide, så er det her, Prags kendisser går ind, når de skal forkæle sig selv med lækre kager, hjemmelavede chokolader og luksuskaffe.

Kagerne så da også lækre ud, og selv prisniveauet var spiseligt: Kager ca. 40 kr. og kaffe ca. 15 kr.

Tobak og vin
Nr. 39: Blev det en omgang for tøset, så kan du slutte turen af med at besøge denne fine, gamle butik med cigarer og vin. Bemærk den flotte udskårne træfacade og gå så ellers på opdagelse mellem havanesere og portvin. Bemærk, at den ellers så mange steder forbudte Absinth er lovlig her i Tjekkiet.

Godt nok i en noget mildere version end den originale franske drik; man skulle jo nødig dø af stadset, der i rigelige mængder gav hallucinationer.