VM i fodbold danses i gang

Mindre end 450 dage til Fodbold VM i Sydafrika, men allerede i maj går det løs med "Diski Dance".

Ingen kender "Diski-Dance" - endnu. Men måske har de sydafrikanske opfindere fundet inspiration hos disse feststemte fodboldentusiaster. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nic Bothma
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er verden klar til en ny Macarena? - Dansen med de enkle elementer til rytmiske rumbarytmer, der i 1990'erne hærgede alverden.
Ja, siger de i Sydafrika.

Se også: Verdens mest sexede danse

Her er man allerede i fuld gang med at forberede sig til at være vært for VM i fodbold i juli 2010. Der er mindre end 450 dage til, som de siger i landets turistorganisation. Og længe inden da skal der slås på tromme for Sydafrika. PR-effekten af et så stort arrangement kan ikke undervurderes, og det skal selvfølgelig udnyttes.

Alle byer, som er skal være vært for fodboldkampene - det er Bloemfontein, Cape Town, Durban, Johannesburg, Nelspruit, Potokwane, Port Elisabeth, Pretoria og Rustenburg - skal have velkomstcentre og stå klar med "turistpakker" med alt det, man kan opleve ud over fodbold.

"Det er ikke ret mange lande, der kan tilbyde VM-kampe og safari blandt vilde dyr bare halvanden times kørsel fra fodboldstadion," siger Wendy Tiou, kommunikationsdirektør i South African Tourism.

VM skal danses i gang
Sydafrika venter omkring 450.000 fodboldturister til verdensmesterskabet. Hvor mange danske, tør ingen spå om. Det afhænger meget af, om Danmark i det hele taget kvalificerer sig. I øjeblikket er der et par tusinde danskere, der hver måned besøger landet.

Men inden det går løs, skal hele verden kunne være med. De skal danse mesterskabet i gang, har arrangørerne besluttet. En speciel diski dans - fodbold kaldes diski i Sydafrika - er opfundet, og instruktionsvideoerne er optaget rundt om i landet, men ellers omgæret med stor, stor hemmelighed.

Det forlyder imidlertid, at man kan finde inspiration både fra zuludans og fodbolddribling - men at det bliver en ørehænger og en lande-, ja verdensplage er Wendy Tiou sikker på.

"Diski Dance bliver lanceret i maj, og så går det løs det kommende år. Jeg er sikker på, at dansen når at blive endnu mere udbredt end Macarena," siger hun.