Vind en familieferie

Er I en aktiv familie, der ikke er bange for vand, så se her. Rejseliv udlover en vuggende vild tømmerflådetur for hele familien.

Er I friske på en tur ned ad Klarälven på sådan en tømmerflåde (altså efter at I selv har bygget den først...) så deltag i vores konkurrence. Fold sammen
Læs mere
Foto: Øyvind Lund

50-60 træstammer, 10 stykker solidt reb, oplevelseslyst og frisk humør. Sådan lyder opskriften på en spændende og anderledes familieferie, som du kan vinde med Rejseliv.

Læs også: Aktiv ferie i Sveriges sydligste vildmark

Det er områderne Hedmark og Värmland i henholdsvis Norge og Sverige, der via Rejseliv nu udlodder en ferietur for en dansk familie, der har mod på at kaste sig ud i at sejle på tømmerflåde på Klarälven, der løber fra Värmland i Sverige ind i Hedmark i Norge og tilbage ind i Sverige igen.

På turen sejler, eller nærmere driver, man i et stille og roligt tempo 10 km ned ad Klarälven på tømmerflåden – som man vel at mærke selv skal bygge først.

Men bare rolig, man skal ikke selv fælde træerne...

Stammerne og alt det andet materiale, der skal bruges i forbindelse med tømmerflådebygningen, sejlturen og opholdene undervejs, ligger klar ved startstedet ved Gunnerud, 95 km nord for Karlstad, ligesom man naturligvis får kyndig hjælp undervejs. 

For selv om det er en del af konceptet, at man selv skal bygge tømmerflåden, så har sikkerheden førsteprioritet, og ingen får lov til at sejle ud på Klarälven, uden at alt er tip-top i orden.

Hvis du og din familie har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I være en aktiv familie, der ikke lader jer afskrække af at skulle bo i telt i den fri natur og lave mad på et stormkøkken ombord på tømmerflåden, lige som I ikke skal være bange for at tage fra, når flåden skal bygges. 

Det er dog ikke hårdere og sværere, end at alle i familien kan tage del i arbejdet, og vi kan garantere jer, at det er med en følelse af både stolthed og spænding, man begiver sig af sted på sin egen selvbyggede flåde.

Spændende aktiviteter
Efter arbejdet med at bygge tømmerflåden er der på vej ned ad elven rig mulighed for at indsnuse den friske luft, mens man sejler forbi den smukke natur, ligesom der er flere spændende aktiviteter som elg-safari og vandreture  med i pakken. 

Men selv om der således er rig lejlighed til at  slippe lidt væk fra hverdagens stress og jag og for en tid skifte bippende mobiltelefoner, bimlende e-mails og den evindelige nyhedsstrøm ud med klukkende vand, masser af natur, frisk luft, dyreliv og familiehyggetid, så kan man ikke bare ligge på flåden og drive den af. 

Under færden skal man nemlig passe på ikke at sejle ind i sandbankerne, der er aflejringer fra de norske fjelde, der er vasket ned med regn og smeltevand og nu ligger i elven. 

Strander man sådan et sted med tømmerflåden, skal man selv kæmpe sig fri igen, så I skal være klar til at smørge ærmerne op og tage fat.

Men som amerikanerne siger: »En gratis frokost findes ikke«, så der er naturligvis også enkelte betingelser knyttet til konkurrencen og præmien. Læs mere om dem i  »Sådan deltager I« og »Det med småt«

Hedmark og Värmland udlodder i samarbejde med Rejseliv en ferie for en familie, der har lyst til at teste, hvordan man holder ferie på en tømmerflåde. 

Læs mere om tømmerflådeture på Klarälven her: vildmark.se

Læs også: Kender du Danmarks bedste?