Vild video af krydstogt i bølgegang

Optagelser fra et krydstogtskib, der rammes af kæmpebølger i Stillehavet, er netop lagt ud på nettet. Passagerer og besætningsmedlemmer bliver kastet rundt mellem møbler og inventar.

Passagerer og besætningsmedlemmer bliver kastet rundt mellem skibets møblement og inventar. Se videoklippet nederst i artiklen. Fold sammen
Læs mere
Foto: youtube.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er heldigvis yderst sjældent, at det går så galt som på disse næsten chokerende optagelser fra et australsk krydstogt, hvor krydstogtskibet Pacific Sun uforvarende med siden til kom i et område med høje bølger omkring 650 kilometer fra New Zealands kyst, hvilket fik skibet til at rulle voldsomt.

Se videoklippet længere nede i artiklen

Optagelserne, der har været holdt tilbage siden juli 2008, stammer fra skibets overvågningskamera og området ved skibets reception og er netop blevet lagt på YouTube.

På optagelserne fra overvågningskameraet ser man passagerer og besætningsmedlemmer bliver kastet rundt mellem skibets møblement og inventar, der kurer hen over dørken fra den ene side til den anden.

Spillemaskiner faldt ned over folk
En kvinde slår hovedet mod en søjle og falder om. 42 af de 2403 ombordværende blev kvæstet. Skaderne omfattede brækkede ribben og lemmer, hoftebrud og flænger. Det gik hårdest ud over dem, der sad ved spillemaskinerne i skibets spillehal, da de store maskiner i flere tilfælde faldt ned over folk.

Krydstogtpassageren Elizabeth Basher har fortalt, hvordan hun pådrog sig en knæskade ved episoden.

"Vi fik en drink før middagen i baren og flyttede over på tæppet for at kunne stå fast, da skibet begyndte at krænge og vi blev kastet mod en spejlglasrude" oplyste hun til den britiske avis Daily Telegraph.

Andre har fortalt, at de hørte skrig og råb og de følte sig som ufrivillige medvirkende i en katastrofefilm.

Skibet var på vej tilbage fra stillehavsøen Vanuatu efter et otte-nætters krydstogt.

Ramt af mægtige bølger i mørket
Det var netop ved ar dreje op mod stormen, da det blev ramt af mægtige bølger, der fik skibet til at rulle voldsomt. Mørket var netop faldt på og mange havde sat sig til bords for at spise middag.

En anden optagelse fra skibets nedre dæk viser tungt materiel - bl.a. en gaffeltruck - blivet kastet rundt som var det legetøj.

En talsmand for Carnival Australia, David Johns, der repræsenterer rederiet P&O, afviser, at der er tale om nyere optagelser og siger, at skibet løb ind i ekstreme forhold.

"En serie høje bølger kastede rundt med skibet, hvilket gik ud over passagererne om bord," sagde David Johns. "Der var tale om helt usædvanelige forhold."

Han tilføjede, at alle rederiets skibe havde lært af episoden og at man allerede i højere grad sikrer møblementet.

Passangerer og besætning blev efterfølgende tilbudt krisehjælp. Skibet selv led ingen skade.