Vild med dyr

Her kan du komme i nærkontakt med hvaler, giraffer eller grizzlybjørne. Og bliv inspireret til ni øvrige rejser med fokus på dyr i vores nye interaktive rejsemagasin.

Det er muligt at komme på hvalsafari flere steder i verden, blandt andet på Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvalsafari
At se nogle af verdens største – i bogstaveligste forstand – skabninger springe op af havet, som var de lette som fjer, er en af den slags helt specielle naturoplevelser, mange gerne vil rejse rigtig langt for.

Se i vores nye interaktive rejsemagasin, hvordan du kommer tæt på delfiner, kameler og pingviner.

Uanset om det er spækhuggere, blåhvaler, pukkelhvaler, eller kaskelothvaler, er det noget helt særligt at stå på dækket af en båd og opleve havet blive brudt af ryggen af en enorm hval, der derefter igen forsvinder ned i dybet igen med en viftende halefinne.

Det er muligt at komme på hvalsafari flere steder i verden, blandt andet på Island, som er kendt for at have nogle af de mest spektakulære hvalsafarier.

Som alle andre steder er der aldrig 100 pct. garanti for at se hvaler, men i Husavik i det nordlige Island, som er centrum for hvalturene, er chancen stor. Sæsonen er fra april til oktober, priser fra 45 euro.

Benyt f.eks. firmaet Gentle Giants. www.gentlegiants.is.

Bjørnetur
Et af verdens mest fascinerende dyr at opleve i naturen er bjørne. De voldsomme dyr har med deres kluntede gang og bløde pels en høj nuttetheds-faktor, men det er ikke et dyr, man skal spøge med – et enkelt dask af en bjørnepote kan slå en mand ihjel.

Der findes underarter af den brune bjørn i Europa, Asien og Nordamerika, mens grizzlybjørnen kun lever i det nordvestlige Nordamerika.

Grizzlybjørnen, som med sine op til 700 kg er den største, kan opleves på bjørneture i Alaska og Canada, hvor man med en (bevæbnet) guide får mulighed for at komme så tæt på bjørnene og deres unger, at man kan lugte den ramme duft af rovdyr.

Sæsonen for bjørneture i Canada er fra maj til oktober, pris fra ca. 1.400 kr. Benyt f.eks. firmaet Aboriginal Journeys på Vancouver Island, www.aboriginaljourneys.com

Giraf V.I.P.
I Knuthenborg kan man komme helt tæt på de elegante giraffer på en dag, der bl.a. inkluderer adgang til girafhuset, fodring af girafferne og øjenkontakt med de langhalsede skønheder fra taget af en Landrover ude på savannaen i dyreparken.

Og så får man med i oplevelsen også lov til at tage fat og muge ud i giraffernes soveværelser.

Knuthenborg Safaripark har åbent fra april til oktober. Prisen for at blive dus med giraffen er 1.900 kr. incl. entré for to personer.
www.knuthenborgsafaripark.dk.