Vil lade turister jagte krokodiller

Det nordlige Australien vil gøre krokodille-jagt til turistaktivitet, fordi bestanden er steget dratisk.

En saltvandskrokodille løfter sit hoved over vandet i Adelaide floden nær Darwin i Australiens Northern Territory. Fold sammen
Læs mere
Foto: Greg Wood & Julian Smith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er på tragisk baggrund, at turistmyndighederne i Australiens Northern Territory, formentlig snart kan tilføje endnu en turistaktivitet til rækken. Nemlig krokodille-jagt.

Læs også: Albino python i flybagagen

Bestanden af krokodiller er steget drastisk i området, og de farlige dyr har bredt sig ind i opdyrkede områder. Forleden blev en 11 årig pige, Briony Anne Goodsell, dræbt af en krokodille i Lambells Lagoon.

Dødsfaldet har fået den lokale turistminister Chris Burns til at genfremsætte sit forslag om at give tilladelse til krokodille-jagt for at dæmme op for tilvæksten. Det har den australske regering tidligere afvist af miljøhensyn.

Forslaget kan gå igennem
Men noget tyder på, at forslaget denne gang kan gå igennem. I hvert fald støttes det af den lokale miljøminister Alison Anderson, som siger at hun går ind for jagt-tilladelsen især hvis det vil give beskæftigelse til de lokale beboere.

"Jeg vil opfordre Peter Garret (landets miljøminister) til at bakke op om forslaget," lover hun

Krokodille-safarier med jagt kan imidlertid ikke alene løse problemerne mellem mennesker og krokodiller i de opdyrkede områder.
"Det er også nødvendigt med overvågning, flytning af bestande og lokal bevågenhed," mener hun.

Den tidligere regering i Australien forbød i 2005 udenlandske jægere at skyde krokodiller, og gjorde det samtidig ulovligt at eksporterer krokodille-trofæer som skind og kranier.

Krokodille bestanden i Northern Territory er den største i hele Australien. Man mener, at der findes mere end 80.000.